Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nikolić u Pirotu otvorio konferenciju o izbeglicama

rssBookmark and Share

Pirot 12.04.2016. Pirotske Vesti

U organizaciji Međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda, večeras je predsednik Srbije Tomislav Nikolić, otvorio 22. konferenciju posvećenu problemima izbeglica.

Foto: Pirotske Vesti
Foto: Pirotske Vesti

Na skupu koji traje do 14.aprila, osim Nikolića, govorili su  ambasador Rusije Aleksandar Čepurin,  predsednik međunarodnog fonda  Valerij Aleksejev, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, izaslanik partijarha Irineja protojerej-stavrofor Milutin Timitojević i predstavnici još nekoliko pravoslavnih crkava.

Gotovo svi zvaničnici su istakli solidarnost pravoslavnih naroda, n aročito Srba i Rusa sa izbeglicama iz bliskoistočih zemalja, ali i Ukrajine. Zapadnoevroske zemlje bi morale da poštuju standarde koje su same propisale, a za situaciju u zemljama  zahvaćenim građanskim ratovima, ambasador Rusije Aleksandar Čepurin, optužio je NATO i zapadnoevropske zemlje, koje su, kako je rekao zapalile vatru u mnogim zemljama u kojima je život sada nemoguć.

Konferencija se održava u Domu kulture, a ambasador Čepurin i ministar Vulin su tokom popodneva posetili kompaniju “Tigar” a.d. gde se razgovaralo o saradnji ove firme sa partnerima iz Rusije.

Komentara: 0


#   Pirot   izbeglice   Tomislav Nikolić   Aleksandar Vulin   Tigar AD Pirot   Aleksandar Čepurin   konferencija   Dom onladine
@predsednikrs @VulinAleksandar @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}