Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niška Klinika za ortopediju ponela ime akademika profesora dr Milorada Mitkovića

rssBookmark and Share

Niš 21.01.2022. Južna Srbija Info

Niška Klinika za ortopediju i traumatologiju UKC, od 19.januara nosi ime jednog od najvećih imena srpske ortopedije akademika profesora dr Milorada Mitkovića.

Niška Klinika za ortopediju ponela ime akademika profesora dr Milorada Mitkovića

 "Univerzitetski klinički centar je bio, jeste i biće ponosan, što je akademik Milorad Mitković bio deo lekarskog tima, direktor 21 godinu, što je ostavio legat desetinama i stotinama lekara, koji su zahvaljujući njemu, mogli da pruže delić, ili sve ono što je pružao profesor Mitković i sve one nagrade koje je zaslužio je malo, naspram onoga što je on dao svojoj zemlji, društvu, pacijentima u svome gradu, ali i u drugim zemljama i gradovima“, rekao je na komemoraciji akademika Mitkovića prvi čovek UKC profesor dr Zoran Perišić kada je i obećao da će pokrenuti inicijativu da ortopedska klinika niškog Univerzitetskog kliničkog centra ponese njegovo ime i da ga na taj način, večno sačuvamo od zaborava. Sada je obećanje i realizovano.

Profesor Milorad Mitković, bio je jedan od prvih stalnih članova SANU i član mnogih stručnih udruženja i organizacija. Autor je više stotina naučnih radova i nekoliko stručnih udžbenika i dobitnik mnogih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja.

Profesor dr Milorad Mitković, preminuo je  7. aprila 2021.godine, u svojoj 71. godini, u kasnim večernjim satima u Univerzitetskom kliničkom centru, gde je vodio višednevnu bitku za život lečeći se od bolesti izazvane Kovidom-19.

 

Komentara: 0


#   Niš   Klinika za ortopediju   akademik   SANU   Milorad Mitković
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima