Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Osvećana Osnovna škola "Dr Zoran Đinđić" u Brzom Brodu - emotivni momenti između Episkopa i učenika

rssBookmark and Share

Niš 11.10.2022. Južna Srbija Info

Danas je Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški G.G. Arsenije posetio OŠ "Dr Zoran Đinđić" u niškom naselju Brzi Brod i tom prilkom izvršio čin osvećenja ove obrazovne ustanove.

Osvećana Osnovna škola "Dr Zoran Đinđić" u Brzom Brodu - emotivni momenti između Episkopa i učenika

Preosvećeni vladika Arsenije, je uz sasluženje sveštenika Eparhije niške, izvršio čin osvećenja škole, blagosiljajući učenike i nastavnike, poželevši im da u daljem radu postižu sve bolje rezultate.

Vladika je istakao da Crkva nikako nije i ne može biti protiv nauke ili znanja, već da je, naprotiv, Crkva kroz istoriju osnivala škole, fakultete i univerzitete širom sveta, ne smatrajući znanje za zlo, već za Božiji dar, u kome, kao i u svemu, treba neprekidno da uzrastamo i da se usavršavamo.

Po osvećenju prostorija škole, usledila je odlična priredba sa više muzičko-scenskih izvedbi, koje su predstavili učenici sa svojim nastavnicima..

Takođe, pored vrsnog umeća prikazanog tokom umetničkog prograama, osnovci su pokazali i da su "mali ljudi", od velikog srca.

Zahvalivši se Njegovom Preosveštenstvu na dolsaku i ukazanoj časti, učenici su priložili donaciju upućenu potreba socijalno ugroženih u Medveđi, koju su samoinicijativno sakupili, dajući tako svetao primer i podsticaj svima da uzmu učešća u humanitarnoj delatnosti Pravoslavne Eparhije niške, kako bi svima koji su u potrebi moglo da se pomogne.

Ovaj veliki gest "malih ljudu" izazvao je emotivni momenat između vladike Arsenije, učenika i zaposlenih.

Direktorka škole, koja broji oko 400 đaka i ima tendeciju širenja, odnosno povećenja broja učenika, Dragana Stevanović, zahvalila se vladiki na ukazanoj časti, kao redak primer u svakodnevnici i činu osvećenja uz obećanje da će kolektiv i ona lično, uz nesebičnu pomoć roditelja, učiniti sve na širenju pravih vrednosti, kako pravoslavnih, tako i nama bliskih porodičnih, a sve u cilju vaspitanja dece za društveno odgvoran život.

 

Komentara: 0


#   Niš   Brzi Brod   Niška eparhija   Zoran Đinđić OŠ   Vladika Arsenije   Dragana Stevanović
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima