Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Predavanje za osnovce na temu bezbednosti u saobraćaju

rssBookmark and Share

Niš 03.10.2022. Južna Srbija Info

U prepunoj svečanoj sali Osnovne škole „Sveti Sava“ u Nišu održan je edukativni seminar iz oblasti bezbednosti u saobraćaju, u organizaciji Gradske opštine Medijana.

Predavanje za osnovce na temu bezbednosti u saobraćaju

Predavač na seminaru bio je Milan Mitić iz Požarevca, promoter Agencije za bezbednost u saobraćaju, koji je pre par godina imao tragičnu sudbinu i umalo nije nastradao u saobraćajnoj nesreći, a koju je prouzrokovao nesavesnom vožnjom motocikla i konzumiranjem alkohola pre vožnje. On je kroz kratki dokumentarni film i priču, svoje iskustvo preneo učenicima sedmog i osmog razreda OŠ „Sveti Sava“, sa ciljem prevencije saobraćajnih nezgoda.

Poštovanje propisa i kulturna svest o tome da ne ugrozimo svoj, ali ni tuđ život, svakako su preduslovi sigurnog i bezbednog kretanja, rekao je Mitić u razgovoru sa učenicima. 

Ovakva i slična predavanja od velike su važnosti za podizanje svesti o značaju pridržavanja mera bezbednosti, i mogu uticati na prevenciju saobraćajnih nezgoda. Edukacije od malih nogu, uslov su pravilnog i bezbednog ponašanja u saobraćaju, u kojem učenici učestvuju kao pešaci, ali i u kasnijem dobu, kada postanu vozači, čulo se na ovom skupu.

 

Komentara: 0


#   Niš   saobraćaj   Medijana gradska opština   Sveti Sava OŠ   Agencija za bezbednost saobraćaja   bezbednost u saoobraćaju
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima