Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ružić: Nije bilo ni jednog propusta u organizaciji i pripremi završnog ispita

rssBookmark and Share

Leskovac 29.06.2022. Južna Srbija Info

Završni ispit na kraju osnovnog obrazovanja ove godine je protekao potpuno regularno i bez problema, zahvaljujući promenama u načinu rada, unapređenju bezbednosnih procedura i procedura pregledanja testova, ali i digitalizaciji celog procesa, rekao je danas prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Ružić: Nije bilo ni jednog propusta u organizaciji i pripremi završnog ispita

Ministar se zahvalio svima, koji su učestvovali u organizaciji i realizaciji završnog ispita, a posebno dežurnim nastavnicima, direktorima, pregledačima i supervizorima.

Ponosan sam zbog toga koliko ste profesionalno i posvećeno pristupili ovom poslu. Ove godine je organizacija završnog ispita bila poseban izazov zbog mogućnosti da stignu dojave o postavljenim bombama u školama, ali smo u saradnji sa MUP-om i drugim nadležnima učinili sve da podignemo nivo bezbednosti, rekao je Ružić.

Ministar je istakao da sada kada se sve završilo, sa olakšanjem može da kaže „da su preduzete aktivnosti dale očekivane rezultate i da nije bilo ni jednog propusta u organizaciji i pripremi u ova tri dana“.

Uspeli smo zajedničkim snagama da obezbedimo jednake uslove za polaganje, kao i neophodnu podršku. Želim svim učenicima da upišu željene škole i odaberu zanimanja o kojima su oduvek maštali i koja će ih voditi ka sigurnoj budućnosti. Odabir profesije je značajan korak. Važno je da u životu radite ono što volite i budete posvećeni tome, naveo je ministar.

Ministar je danas obišao učenike koji su u OŠ “Svetozar Marković“  u Leskovcu koji su u okviru završnog ispita polagali kombinovani test.

Ove godine završni ispit organizovan je u 522 škole širom Srbije.

Preliminarni rezultati završnog ispita, biće dostupni na portalu Moja srednja škola ( mojasrednjaskola.gov.rs.) u petak, 1. jula 2022. godine, dok će konačni rezultati završnog ispita biti objavljeni 5. jula.

Komentara: 0


#   Leskovac   Mala matura   Branko Ružić   ispit   Ministarstvo prosvete
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima