Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vremenske prilike otežavaju uklanjanje preostalih cisterni sa amonijakom kod Pirota

rssBookmark and Share

Pirot 12.01.2023. Silvana Tošić RTS, Južna Srbija Info

Vremenski uslovi otežavaju uklanjanje preostalih cisterni kod Pirota, što će, prema prognozama, biti završeno za dan ili dva. U "Železnicama Srbije" se nadaju da će saobraćaj na pruzi Niš–Pirot biti uspostavljen sutra, izveštava RTS.

Foto: RTS skrinšot
Foto: RTS skrinšot

U Pirotu je još na snazi vanredna situacija zbog uklanjanja preostalih cisterni sa amonijakom, dok pogoršani vremenski uslovi otežavaju radove na pruzi stručnim ekipama železnica Srbije i Bugarske.

Prognoze su da će preostale tri cisterne biti uklonjene za dan ili dva.

Tu su i neke nepredviđene okolnosti, ali ipak pojedini poslovi su obavljani i nisu prekidani ni tokom noći.

Zamenik gradonačelnika Pirota Miloš Colić nada se da je najveća opasnost otklonjena jer je najveći deo sadržine amonijaka iz cisterne broj 13 pretočen u auto-cisterne.

"Naravno, nije moglo sve da se pretoči, ali s druge strane postoji i mali element rizika prilikom podizanja ove tri cisterne. Kada to bude prošlo, onda možemo da kažemo da su rizici već svedeni na minimum i da život može da nastavi da teče normalno", ističe Colić.

Što se tiče kvaliteta vazduha, navodi da očitavanja pokazuju da je dobar i da urbano naselje nije u riziku, kao i da je sada na licu mesta sve u redu.

U "Železnicama Srbije" se nadaju da će saobraćaj na međunarodnoj pruzi Niš–Pirot biti uspostavljen sutra.

Nesreća na pruzi kod Pirota dogodila se 25. decembra prošle godine kada su iz šina iskliznula četiri od 20 vagona koji su prevozili amonijak.

Komentara: 0


#   Pirot   voz   cisterne   amonijak
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima