Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Čarobna harmonika Dušana Sekulića

rssBookmark and Share

Prokuplje 03.12.2017. Južna Srbija Info

Nesvakidašnji događaj u Prokuplju, koji je salu Doma kulture ispunio do poslednjeg mesta i oduševio Prokupčane, bio je svakako nastup svetski poznatog virtouza na harmonici Dušana Sekulića i njegovog benda „Akordian fantas bend“. Koncert je bio humanitarnog karaktera i deo je turneje pod nazivom „Ljubav nije samo reč“, a Prokuplje je bilo 14 grad u svetu u kome je Dušan Sekulić nastupio sa ovim repertoarom.

Foto: Dom kulture Prokuplje
Foto: Dom kulture Prokuplje

Na koncertu je nastupilo desetak izvođača, a u centru pažnje je bio Dečiji hor „Sanjalice“, koji je ispratio poslednje numere.

Dirigent ovog hora Sanja Stojković je istakla da su deca veoma zadovoljna što su učestvovala u ovoj lepoj  muzičkoj akciji.

- Oduševljeni su što su imali priliku da budu na sceni sa ovakvim muzičarem. Ovaj nastup će poput nagrada, koje su ih podsticale, učiniti isto. On je trenutno njihov najvažniji motiv, koji im kaže da budu bolji nego što sada jesu, naglasila je Stojković.

Ona je dodala da novac od prodatih ulaznica ide za opremanje Dečijeg hora „Sanjalice“ i kupovinu sprava za decu sa posebnim potrebama u Bjeljini, rodnom mestu Dušana Sekulića.

U maestralnom izvođenju numera iz svih muzičkih žanrova ovog svetski poznatog izvođača, prokupačka publika je vidno uživala i još jednom poikazala svoju humanost i spremnost da pomogne onima kojima je pomoć potrebna.

Sekulić je ovom prilikom istakao da je na harmonici svaki muzički žanr izazov i da je najviše vole u Srbiji i Rusiji.

- Trudim se da harmoniku prikažem u drugom svetlu. Ovaj instrument doživljava ekspanziju i kroz različite muzičke žanrove u stanju je da očara i odvede slušaoce u čarobni muzički svet, rekao je Dušan Sekulić.


#   Prokuplje   harmonika   Sanja Stojković   Dom kulture Prokuplje   Dušan Sekuluć
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima