Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dani južnokorejskog filma u NKC-u

rssBookmark and Share

Niš 16.10.2023. Južna Srbija Info

U Niškom kulturnom centru od 16. do 18. oktobra održaće se Dani južnokorejskog filma. Ulas slobodan.

Dani južnokorejskog filma u NKC-u

Dani južnokorejskog filma

Od 16. do 18. oktobra 2023.

Mala sala NKC-a

Ulaz besplatan

 

Ponedeljak, 16.10.2023.

19.00 ZALAZAK SUNCA U MOM KRAJU (JK, 2018)

Sunset In My Hometown

Uloge: Park Đongmin (Park Jeongmin), Kim Go-un (Kim Go-un)

Režija: Li Đunik (Lee Joonik)

 

Andergraund reper Haksu je izlazio na audicije istog TV programa šest godina, ali nikada nije ušao u finale. Na dan kada padne na sedmoj audiciji, poziv iz rodnog grada ga obaveštava da mu je otac završio u bolnici. Haksu žuri u svoj rodni grad Bjonsan, odakle je otišao posle srednje škole, gde saznaje da je to bila samo spletka njegovog oca kako bi ga dovukao kući. Odmah se vraća u Seul, ali je tamo osumnjičen kao phishing prevarant.

 

21.00 TAKSISTA (JK, 2017)

A Taxi Driver

Uloge: Song Kang-ho (Song Kang-ho), Tomas Krečman (Thomas Kretschmann)

Režija: Đang Hun (Jang Hun)

 

FILM ZASNOVAN NA ISTINITOJ PRIČI

Maj, 1980. Mansob je taksista u Seulu koji krpi kraj sa krajem, odgajajući svoju mladu ćerku sam, a nakon smrti supruge, iza koje su ostali visoki bolnički računi. Jednog dana čuje da postoji stranac koji je spreman da plati veliku sumu novca za vožnju do grada Gvangđua i nazad. Ne znajući da je stranac nemački novinar sa skrivenim planom da istraži čudne glasine o Gvanđuu, Man-sob preuzima posao i njih dvojica kreću na zajedničko putovanje.

 

Utorak, 17.10.2023.

19.00 TALIČNA ĆANSIL (JK, 2020)

Lucky Chan-sil

Uloge: Kang Malgum (Gang Malgeum), Jun Jo-đong (Youn Yuh-jung)

Režija: Kim Ćohi (Kim Chohee)

 

Nakon iznenadne smrti režisera sa kojim je dugo radila, filmska producentkinja Ćansil postaje nezaposlena. Bez posla i novca, ona počinje da radi kao čistačica kod jedne glumice. Igrom slučaja, upoznaje mladića koji glumicu podučava francuskom, a prema kome počinje da oseća jaku privlačnost. Stare strepnje se vraćaju; njena nepovratno prohujala mladost, propala ljubav i izgubljena karijera…

 

21.00 KLJUČ SREĆE (JK, 2016)

LUCK-KEY

Uloge: Ju He Đin (Yoo Hai Jin), Li Đun (Jun Lee)

Režija: Li Gebjok (Lee Gae-byok)

Hjonguk, ozloglašeni ubica, jednog dana okliznuo se na sapun i onesvestio u javnoj sauni. Đesong, nepoznati glumac koji je dotakao dno, prisustvuje nesreći i menja ključ svog ormarića sa Hjongukovim. Đesong otvara ormarić i pronalazi ključ od elegantnog automobila koji ga vodi do luksuznog stana. Sa druge strane, Hjonguk se budi sa amnezijom, a jedini trag koji ima ka svom identitetu su neizmireni računi. Dok Hjonguk pokušava da se seti svega, u međuvremenu se trudi da „nastavi’’ svoj glumački život, a uz neprekidno snimanje akcionih scena, njegovo pamćenje počinje da se vraća.

 

Sreda. 18.10.2023.

19.00 PUT ZVANI ŽIVOT (JK, 2014)

The Road Called Life

Uloge: Đang Gvang (Jang Kwang), Om Sanghjo (Um Sang-hyun)

Režija: An Đehun (AHN Jae-huun), Han Heđin (Han Hye-jin)

 

„Put zvani život“ zasnovan je na tri poznate korejske kratke priče: „Kad cveta heljda“, „Proleće proleće“ i „Srećan dan“. „Kad cveta heljda“ govori o starom pijačnom prodavcu Hou. Posle dugog dana na pijaci u selu Bongpjong, Hou upoznaje mladog lutajućeg prodavca Dongija i shvata da je njihova povezanost posebna. „Proleće proleće“ priča o čoveku koji danonoćno radi na polju kao sluga čoveka koji je obećao da će mu dati ruku svoje ćerke, ali venčanje stalno odlaže. „Srećan dan“ je priča o čoveku po imenu Kim, koji zarađuje za život vozeći rikšu. Dan kada sazna da mu je žena teško bolesna Kim ima neobično veliki broj mušterija, zbog čega počinje da sumnja u svoju iznenadnu sreću.

 

21,00 Čitač lica (2013)

관상/The Face Reader

Ul: Song Kangho, Li Đongđe, Bek Junšin, Đo Đongsok, Li Đongsok, Kim Hesu

r: Han Đerim

 

Negjong je najpoznatiji čitač lica u istoriji Đosona (stari naziv za Koreju). On može da prozre ljude gledajući samo njihova lica. Nakon što se preseliu Hanjang Negjong brzo postaje poznat po svojim sposobnostima, a čak ga i Kim Đongso, čuvši za novog čitača lica, postavlja u vladin inspekcijski odbor. Tokom jedne od njegovih inspekcija, Negjong saznaje za plan princa Sujanga da preuzme tron mladog prestolonaslednika i odlučuje da promeni sudbinu zemlje menjajući ono što je napisano na Sujangovom licu.

 

Otvaranju prisustvuju:

Junghyun SEO, prvi sekretar ambasade

Mella SHIN, istraživač

Eunseo BAE, stažistkinja


#   Niš   film   Niški kulturni centar   Južna Koreja
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima