Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dečja umetnička kolonija GRAČANICA

rssBookmark and Share

08.06.2017. Južna Srbija Info

Niški kulturni centar 13. put zaredom organizuje Dečju umetničku koloniju GRAČANICA, od 8. do 12. juna 2017. godine u Sićevu.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Učesnici  kolonije, ovog puta su deca-talenti u oblasti likovne umetnosti i književnosti Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Šilova, kod Gnjilana, na Kosovu i Metohiji.
 
Dečja umetnička kolonija "Gračanica" postoji od 2004. godine. Održava se u prelepom ambijentu sela Sićeva, nedaleko od Niša, gde borave i stvaraju deca - talenti sa Kosova i Metohije. Mladi pisci i slikari osnovnoškolskog uzrasta, borave  u prostoru Likovne kolonije Sićevo, koju je 1905. godine osnovala poznata srpska slikarka Nadežda Petrović, a sa njima će se i ovog puta družiti poznati niški slikari i pisci za decu, glumci i muzičari od kojih će imati priliku puno da nauče, pa samim tim i da se kasnije lakše opredele za škole, u kojima će nastaviti da razvijaju svoje talente. 
Ove godine sa decom će raditi pisci Violeta Jović, Minja Ilijeva, Biljana Stanojević, Denko Rangelov, slikari Milovan Penkov i Milica Zada Rangelov.

Predviđeno je, takođe, da učesnici Kolonije ovom prilikom posete i kulturno-istorijske spomenike, galerije i ateljee, kao i bazen SC "Čair".


#   Nadežda Petrović   Niški kulturni centar   Milovan Penkov   Dečja umetnička kolonija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima