Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Grand pri Naisa" Nenadu Jezdiću, Tamara Dragićević i Milan Marić zvezde Filmskih susreta

rssBookmark and Share

Niš 28.08.2021. Niške vesti

Podelom nagrada sinoć je zatvoren 56. Festival glumačkih ostvarenja "Filmski susreti" Grand pri Naisa za najbolje glumačko ostvarenje pripalo je Nenadu Jezdiću na Festivalu glumačkih ostvarenja Filmski susreti u Nišu, za glavnu ulogu u filmu Vikend sa ćaletom.

Foto: Niške vesti screenshot
Foto: Niške vesti screenshot

Nagrade za najbolju žensku i najbolju mušku ulogu „Carica Teodora“ i „Car Konstantin“ na Filmskim susretima, pripale su Milanu Mariću i Tamari Dragičević dok je za najbolje glumačko ostvarenje glavnu nagradu festivala dobio Nenad Jezdić

Grand pri Naisa za najbolje glumačko ostvarenje pripalo je Nenadu Jezdiću na Festivalu glumačkih ostvarenja Filmski susreti u Nišu, za glavnu ulogu u filmu Vikend sa ćaletom.

Ja sam večeras srećan, radostan, veseo, ponosan ali ne i gord. Večeras se raduju moji prijatelji i porodica… Moja radost i sreća ove večeri bila bi čin sebičluka i egoizma a da se sa posebnom zahvalnošću ne setim svih ljudi koji su radili film Vikend sa ćaletom…“, rekao je Jezić primajući nagradu.

Nagrada „Carica Teodora“ za najbolju žensku ulogu pripala je glumici Tamari Dragičević na Festivalu glumačkih ostvarenja. Nagradu je dobila za ulogu pevačice narodne muzike Silvane Armenulić u filmu Toma reditelja Dragana Bjelogrlića.

„Napravili smo film o duši i utkali u njega svoju dušu, emociju i ljubav. I zaista, ovaj lik sam pravila iz duše i to sam osećala sve vreme“, rekla je Dragićević.

Nagrada za najbolju mušku ulogu „Car Konstantin“ dodeljena je Milanu Mariću za ulogu Tome u istoimenom filmu. Marić je napomenuo da je mnogo srećan što je dobio nagradu za ulogu u filmu Toma baš u Nišu.

„Ovaj festival pripada glumcima, a čuvate ga vi“, kazao je Marić i potom čestitao svim kolegama koji su dobili nagrade na festivalu.

Poveljom za izuzetnu žensku ulogu nagrađena je Anđelka Prpić, dok je to priznanje u muškoj konkurenciji otišlo u ruke Ivana Tomića za ulogu u filmu Ne igraj na Engleze.

Nagrada „Milorad Mandić Manda“ za najbolje ostvarenu komičnu ulogu pripala je Gordanu Kičiću za ulogu Veljka u filmu Realna priča.

Specijalno priznanje žirija Filmskih susreta u Nišu pripala je ansamblu filma Oaza, dok je nagrada za najboljeg stranog glumca festivala pripala Feđi Štukanu za ulogu u filmu Nečista krv-Greh predaka.

Nagrada za najbolju debitanstku ulogu na festivalu pripala je Vukašinu Matoviću za ulogu u ostvarenju Jedini izlaz.

Nagrada za najbolju žensku epizodnu ulogu pripala Sanji Marković, a za najbolju mušku epizodu Andriji Kuzmanoviću, oboma za film Toma.

Žiri je odlučivao između rola ostvarenih u 11 filmova prikazanih u zvaničnoj konkurenciji tokom prethodnih šest festivalskih večeri, nakon zvaničnog zatvaranja prikazani su i gostujući filmovi Glumčina o legendarnom glumcu Zoranu Radmiloviću. Premijerno je prikazana i prva epizoda serije Branilac, koja je urađena po istinitim događajima, po opisu naših poznatih advokata.


#   Niš   glumci   nagrada   Filmski susreti   Gran pri Naisa   Filmski susreti 2021   Nenad Jezdić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima