Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Završeni 57. Filmski susreti u Nišu - Gran pri „Naisa“ Denisu Muriću

rssBookmark and Share

Niš 27.08.2022. Južna Srbija Info

Dodelom nagrada za najbolja glumačka ostvarenja završen je ovogodišnji 57. Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma, "Filmski susreti".

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

"

Gran pri „Naisa“ pripao je Denisu Muriću za ulogu u filmu „Zlatni dečko“.

Nagradu „Carica Teodora“ dobila je Danica Ćurčić za ulogu Vukice u filmu „Mrak“, „Car Konstantin“ dodeljen je Slobodanu Bodi Ninkoviću za ulogu Milenka u filmu „Komedija na tri sprata“.

Povelje za izuzetnu žensku i mušku ulogu iz Niša poneli su glumica Aleksandra Balmazović za ulogu u filmu „Usekovanje“ i glumac Petar Strugar za ulogu u filmu „Zlatni dečko“.

Najbolji debitant je Stefan Beronja za ulogu u filmu „Heroji radničke klase“. Nagradu za žensku epizodnu ulogu dobila je Anita Ognjanović za ulogu u filmu „Usekovanje“, a najuspešniji epizodista je Aleksandar Đurica za ostvarenu rolu u filmu „Heroji radničke klase“.

Dobitnik specijalnog priznanja žirija je Pavle Mensur za ulogu u filmu „Usekovanje“. Najbolji strani glumac je Ksenija Marinković koja je tumačila lik Nade u filmu „Nebesa“.

O nagradama je odlučivao žiri u sastavu Hadži Petar Božović, Dušan Premović i Brankica Zorić Vasović, predsednica. U takmičarskoj konkurenciji prikazano je 14 filmova.

Pokrovitelji festivala su Grad Niš, Ministarstvo kulture i informisanje i Filmski centar Srbije.


#   Niš   glumci   Filmski susreti   Denis Murić   Gran pri Naisa   Filmski susreti 22
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima