Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Karavan igre" za vikend u Vranju

rssBookmark and Share

Vranje 28.09.2017. Južna Srbija Info

Nacionalna fondacija za umetničku igru i Beogradski festival igre, uz podršku Fondacije Art Mentor iz Lucerna i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije realizuju projekat ,,Karavan igre" u 15 gradova, među kojima je i Vranje

"Karavan igre" za vikend u Vranju

Ideja je da ,,Karavan igre" kroz edukativni program ponudi brojne aktivnosti, približi klasičan balet i savremenu igru svim zainteresovanim učesnicima i posetiocima, i istovremeno ponudi drugačiji kulturni sadržaj.

Prvog dana manifestacije, u subotu 30. septembra, u sali Doma vojske u Vranju od 15 sati biće prikazana četiri filma. Narednog dana, u nedelju 1. oktobra, Aja Jun, direktorka Beogradskog festivala Nacionalne fondacije za umetničku igru u 10 sati održaće predavanje na temu ,,Baleti, savremena igra i kreativne industrije", a planirani su i otvoreni časovi baleta, savremenih igara i predstava za decu ,,Mali princ".

,,Karavan igre" biće završen baletskim gala koncertom, kada će nastupiti prvaci Narodnog pozorišta iz Beograda, učenici Baletske škole Nacionalne fondacije za umetničku igru i Baletske škole ,,Dimitrije Parlić" iz Pančeva. Povodom održavanja ,,Karavana igre" u nedelju 1.oktobra u 12 sati u Domu vojske, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković i Aja Jung direktorka Nacionalne fondacije za umetničku igru održaće konferenciju za novinare.   


#   Vranje   Slobodan Milenković   Ministarstvo lokalne samouprave   balet   Karavan igre
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima