Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kultura je bitna - zasedao Savet za kulturno stvaralaštvo Grada Niša

rssBookmark and Share

Niš 23.01.2023. Južna Srbija Info

Savet za kulturno stvaralaštvo Grada Niša, sastavljen od renomiranih poslenika iz javnog i kulturnog života, će svojom podrškom i angažovanjem raditi na promociji Grada na kulturnoj mapi Srbije, zaključeno je na današnjoj sednici Saveta, kojom je predsedavala Sara Cincarević, dirigent crkvenog hora “Branko”.

Kultura je bitna - zasedao Savet za kulturno stvaralaštvo Grada Niša

“Zahvaljujem gradonačenici Niša što nam je ukazala poverenje, da mi iz sveta umetnosti, muzike, filma, pozorišta, novinarstva, arheologije i arhitekture, možemo da kvalitetnim predlozima utičemo na razvoj kulturnog ambijenta Grada, rekla je Cincarević. Niš, kao prestonica kulture južne Srbije, težiće da ima više javnih gradskih manifestacija, a posebna pažnja biće usmerena ka mladima i njihovoj edukaciji na polju kulture„ rekla je Cincarević.

Izvor: Grad Niš

Prva inicijativa novoformiranog Saveta za kulturno stvaralaštvo Grada Niša biće da niško Staro groblje postane memorijalni park.

– Naš prvi predlog biće da Staro groblje postane Memorijalni park  – kaže predsednik Saveta za kulturu Grada Niša Sara Cincarević.

Kaže da će u rad Saveta biti uključena i javnost, kako bi efekti bili što bolji. Savet čine dirigent NCPD Branko Sara Cincarević, urednik filmskog programa Niškog kulturnog centra Dejan Dabić, prof. Zoran Aracki, dekan Fakulteta umetnosti Milena Injac, gradski urbanista Tanja Obradović, istoričar umetnosti dr Miša Rakocija i Miljana Nenadov iz Narodnog pozorišta Niš.

Izvor: TV Zona plus

 

 

 

 

 
 
 
 


#   Niš   kultura   Milena Injac   Dejan Dabić   Sara Cincarević   Savet za kulturu
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima