Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Međunarodna književna kolonija Sićevo

rssBookmark and Share

Niš 20.09.2018. Južna Srbija Info

Međunarodna književna kolonija Sićevo, 28. po redu, javna je gradska manifestacija koja se po tradiciji održava svake godine sredinom septembra, uz učešće najznačajnijih niških i srpskih književnika i intelektualaca, kao i izabranih književnika iz inostranstva. Ovogodišnja Kolonoja je otvorena 18. i trajaće do nedelje 23. septembra.

Foto: M.M. Južna Srbija
Foto: M.M. Južna Srbija

Kolonija 2018. ima trinaest polaznika, od čega su četvorica strani pisci (iz Irana, Moldavije, Letonije i Bugarske), dok ostali književnici dolaze iz raznih krajeva Srbije. U programu Kolonije posebno mesto zauzimaju sadržaji kao što su okrugli sto učesnika i gostiju (ovaj put posvećen književnom putopisu), dodela nagrada Ramonda serbica i Mikina čaša, književni portret dobitnika Nagrade „Ramonda serbica“, Književni miting, kao i veći broj prigodnih programskih aktivnosti u Sićevu i Nišu.

Na ovogodišnjoj Koloniji Nagrada Ramonda serbica za sveukupno višegodišnje stvaralaštvo domaćeg pisca koji je ostavio poseban pečat u istoriji savremene srpske književnosti biće dodeljena piscu Zvonku Karanoviću, dok će odluka o neformalnom priznanju Mikina čaša, namenjenom pojedincu koji je napisao najbolju pesmu u toku trajanja Kolonije u živopisnom ambijentu Sićeva, biti uručeno pretposlednjeg dana kolonije.

Više informacija na: https://www.nkc.rs/

 


#   Niš   Sićevo   Niški kulturni centar   okrugli sto   književna kolonija   Ramonda serbica   Natalijina ramonda
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima