Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš: Najbolja knjiga za decu i mlade

rssBookmark and Share

Niš 28.04.2022. Južna Srbija Info

Žiri u sastavu: dr Dušica Potić, profesor književnosti za decu i književni kritičar (predsednica), Dragana Pešić Glavašević, profesor književnosti i bibliotekar i Dejan Aleksić, pesnik i urednik (članovi), jednoglasno je doneo odluku da „Nagradu Grada Niša za književnost za decu i mlade“ („Maleni cvet“) za najbolju knjigu u 2021. godini dodeli Zlatku Vasiću za knjigu „Šušššti ševar“.

Niš: Najbolja knjiga za decu i mlade

Na konkurs objavljen decembra 2020. godine konkurisala je 46 knjiga iz produkcijske 2021. godine. U uži izbor žiri je uvrstio, osim nagrađene, i sledeće naslove: Duško Domanović, „Pesme za naj-velike“ (KC Ribnica Kraljevo), Rastislav Durman, „Barbara, Kata i dva čuda jedna“ (Laguna), Violeta Jović, „Bajka o čovečici: Desanka Maksimović“ (Pčelica), Milka Knežević-Ivašković, „Tarakan“ (NNK International), Olivera Nedeljković, „Uspavanka za Mesec“ (Kreativni centar), Biljana Stanisavljević, „Žarko Bubamarko“ (Artija Paraćin), Jovo Čulić, „Junak u tregerima“ (Mudro slovo).
Nagrada se ove godine dodeljuje šesti put, nagradu dodeljuje Grad Niš, a svečana dodela u Gradskoj kući biće organizovana u skladu sa mogućnostima tokom juna 2022. godine.

Dodelu nagrade tehnički realizuje Niški kulturni centar, a čine je plaketa i novčani iznos.


#   Niš   književnost   Niški kulturni centar   Nagrada za književnost za decu i mlade   Zlatko Vasić   Šušššti ševar knjiga
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima