Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Odlično prvo mesto za „Medijana Nifest“!

rssBookmark and Share

Niš 12.05.2017. Južna Srbija Info

Vrlo smo zahvalni Gradskoj opštini Medijana na podršci koju nam je pružila , jer je ona nemerljiva. Volimo mi i druge gradove, ali se ovde osećamo ne kao gosti, već kao domaćini, i to se ne može uporediti ni sa čim – rekli su između ostalog učesnici Četvrtog Međunarodnog festivala stripa „Medijana Nifesta 2017“, a za koje je u ovoj opštini priređen prijem.

Foto: M.M.
Foto: M.M.

Predsednik GO Medijana, Milan Krstić pozdravio je goste i poželeo im srdačnu dobrodošlicu u Niš i Konstantinovu Medijanu.

-Rukovodstvo na čijem sam ja čelu nastaviće da pruža podršku ovoj kulturnoj manifestaciji, jer je potrebna našem gradu. Nije mala stvar imati ovako važne goste. Nadam da će vaše prisustvo u narednih nekoliko dana u Nišu i naša podrška Festivalu stripa podstaći i druge ljude da krenu našim putem, što će dati novi kvalitet razvoju kulturnog života među novim generacijama – rekao je Krstić pozdravljajući goste.

U ime učesnika ovogodišnjeg Niškog strip festivala obratio se Zoran Stefanović, jedan od najpoznatijih promotera stripa u zemlji i inostranstvu.

GO Medijana

-Mislim da je ovo jedna od najvažnijih i najkvalitetnijih kulturnih manifestacija trenutno u Srbiji. Niški strip festival je po profilu sadržaja, među istovetnim manifestacijama apsolutno na prvom mestu  – dodao je Stefanović i dodao: – Svi mi ovde nismo samo crtači strip junaka, već se bavimo i drugim važnim poslovima u životu, a što daje kvalitet našem stvaralaštvu i u ovoj oblasti, naglasio je Stefanović.
 
Ekskluzivni gosti prijema bili su Marčelo Manđantini i Danijele Kaluri italijanski strip autori, crtači Dilana Doga i Zagora.

-Prvi put sam u ne samo u Nišu već i u Srbiji. Mada Festival tek sledi prvi utisci o Nišu, ljudima i prijemu na koji smo naišli u vašoj opštini su mi sjajni – rekao je Kaluri.


#   Niš   Medijana gradska opština   Međunarodni festival stripa   Nifest   Milan Krstić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima