Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ove nedelje 4 koncerta FU

rssBookmark and Share

16.12.2013. Fakultet umetnosti

Koncertna sezona Fakulteta umetnostu u Nišu 2013. nastavlja se kvalitetnim programom i velikim brojem koncerata u decembru. Ove nedelje održaće se četiri koncerta.

Ove nedelje 4 koncerta FU

U ponedeljak, 16. decembra, održaće se Koncert hora i vokalnih grupa. Pored mešovitog hora FU "Maestrini" učestvuju i vokalne grupe - "Rossini", "Vilannella", "Two and half man" kao i etno vokalna grupa FU.

Diriguju mr Ivana Mirović, docent Fakulteta umetnosti u Nišu i Milena Milovanović, saradnik u nastavi. Solisti su Brana Bajović, Stefan Simonović i Marko Milisavljević, klavirska saradnja: Ingrid Janković i Natalija Rasić, flauta Mirko Matović.

 

U utorak 17. decembra, nastupiće studenti klarineta u klasi spec. Miloša Mijatovića, docenta Fakulteta umetnosti u Nišu. Klavirska saradnja: mr Milica Micić, viši umetnički saradnik Fakulteta umetnosti.

 

U sredu, 18. decembra, održaće se "Veče romansi, serenada i posveta - Zvuci pesme u smiraj dana" na kome nastupa duo Dolcezza u sastavu - Anita Ferlež - Eraković, sopran i Slobodanka Pajić, klavir.

Duo  Dolcezza  nastao je 2007. god. kao rezultat saradnje prof. Anite Ferlez Eraković i prof. Slobodanke Pajić. 2008. god. održao je koncerte u Dimitrovgradu, Negotinu, Knjaževcu, Kruševcu, Aleksincu i Nišu i time dao snažan kreativni impuls scenama klasične muzike u ovim sredinama.

 

U petak, 20. decembra, na "Večeri kamerne muzike" nastupiće odabrani studenti sa katedre za kamernu muziku. Veliki broj kamernih sastava predstaviće kompozicije velikana klasične muzike iz perioda baroka pa sve do savremene muzike.

Detaljniji program koncerta možete pogledati na - http://www.artf.ni.ac.rs/koncertnasezona/index.php/vece-kamerne-muzike/

 

Koncerti će se održati u Koncertno - izložbenom prostoru FU (Knjaževačka 2a) sa početkom od 20 časova.

Ulaz na koncert je slobodan uz besplatnu ulaznicu. - http://www.artf.ni.ac.rs/koncertnasezona/index.php/ulaznice/

 


#   studenti   Milica Micić   Anita Ferlež - Eraković   Slobodanka Pajić   Ivana Mirović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima