Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Počela nova pozorišna sezona u Aleksincu

rssBookmark and Share

Aleksinac 11.09.2015. RTS

Nova pozorišna sezona u Aleksincu, otvorena je sinoć.
Premijerno je odigran komad "Kidaj od svoga brata" u izvođenju gradskog pozorišta "Teatar 91".

Počela nova pozorišna sezona u Aleksincu

Predstava "Kidaj od svog brata" rađena je po motivima komedija Reja Kunija. Tekst koji je adaptirala Dragana Bošković, priča je o četiri brata koje u komadu igra jedan glumac, Srđan Stojadinović.

"Mislim da je svima nama puno srce kad se zavrsi predstava i kada vidimo da se publika smeje. Onda znamo da sve bilo u redu i aplauz na kraju nam mnogo znaci", kaže Srđan Stojadinović, glumac.

"Komedije jesu dobar ventil, ali su podjednako teške kao neki drugi žanrovi, zato što je vaš zadatak da zasmejete publiku i od vas se očekuje da uradite veliku stvar na sceni i da se i vi i publika dobro zabavite", kaže Tanja Mahmutović, glumica.

Rad na predstavi bio je veoma zanimljiv. Aleksinačko pozorište, potpomognuto je glumicom iz Paraćina, a reditelj Bratislav Nedić, upravnik je pozorišta u Kruševcu. Nediću je ovo osam predstava koju režira u Aleksincu.

"Ja izuzetno dobro poznajem ovaj ansambl aleksinačkog pozorišta i mogu da kažem da su stvarno izvanredni. Imamo izuzetno dobru saradnju i nekako se dobro razumemo", kaže Bratislav Nedić, reditelj.

"Teatar 91" kao aleksinačko gradsko pozorište, nastavlja tradiciju pozorišnog života, koji je u Aleksincu počeo pre Drugog svetskog rata.

"Mi u toku godine imamo tri velike primejere i veoma smo srećni i zadovoljni kada to radimo", kaže Milena Rašić, direktorka pozorišta.

Ansambl planira da ovaj komad u narednom periodu predstavi i publici u Bosni i Hercegovini i Makedoniji.


#   Aleksinac   pozorište   Srđan Stojadinović   Teatar 91   Milena Rašić   Dragana Bošković   Tanja Mahmutović   Bratislav Nedić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima