Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Svečano otvorena 27. Književna kolonija u Sićevu

rssBookmark and Share

Sićevo 14.09.2017. Južna Srbija Info

Sinoć je, u prelepom ambijentu sela Sićeva nadomak Niša, svečano otvorena 27. Književna kolonija. Ove godine na koloniji učestvuje 13 srpskih književnika. Koloniju je svečano otvorio ovogodišnji dobitnik nagrade Ramonda Serbika, Vladimir Kopicl.

Svečano otvorena 27. Književna kolonija u Sićevu

Kopicl je inače jedan od najistaknutijih i najcenjenijih srpskih pesnika. Dobitnik je brojnih nagrada.

Članica Gradskog veća za kulturu Jelena Mitrovski rekla je da Književna kolonija u Sićevu predstavlja manifestaciju od posebnog značaja i da to otvrđuju i godine njenog trajanja kao i ozbiljan pristup organizaciji ove kolonije.

„Kroz sićevačku književnu koloniju tokom svih ovih godina prošla su mnoga značajna imena srpske i svetske književnosti. Kao lokalna samouprava nastojimo da negujemo književnost, da kod mladih podstičemo ljubav prema njoj ali i da, zahvaljujući manifestacijama poput ove, razvijamo govornu kulturu. Uverena sam da će vam boravak u ovom prelepom ambijentu u Sićevu, kao i atmosfera u samoj Koloniji, omogućiti da dosegnete, na izgled nemoguće i da kroz vama dobro poznat i svojstven književni jezik prikažete sliku stvarnosti u kojoj živimo. Želim vam uspešan rad i prijatan boravak u Sićevu i Gradu Nišu“, poručila je Mitrovski na otvaranju.

Vladimiru Kopiclu nagrada Ramonda Serbika biće uručena u petak u Gradskoj kući.


#   Sićevo   lokalna samouprava   književna kolonija   Jelena Mitrovski   Vladimir Kopicl
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima