Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zbirke priča "Moj muž"

rssBookmark and Share

14.11.2017. Južna Srbija Info

U okviru „Dana Stevana Sremca“, koji će se ove godine održati od 15. do 17. novembra, kada će biti svečano uručena prestižna književna nagrada „Stevan Sremac“, u sredu, 15. novembar 2017, u 19 sati, biće predstavljanje zbirke priča „MOJ MUŽ“ Rumene Bužarovske.

Zbirke priča "Moj muž"

Zbirka priča „Moj muž“ Rumene Bužarovske (izdavač „Booka“, Beograd, 2017) eksplicitno, britko, u (samo)ironičnom, katkad i humorističnom tonu, ali bez patetike, zadire u tabuizirane teme i razotkriva uloge u kojima se nalazi žena današnjice. Prateći vrlo jasnu narativnu liniju, Bužarovska skicira grotesku ženskog sveta, sa akcentom na sve moralne i emotivne krhotine sa kojima se jedna žena, pod teretom muške dominacije, suočava. Zato je knjiga „Moj muž“ vrlo brzo zadobila ogromne simpatije ženske čitalačke publike u regionu.
 
Rumena Bužarovska (1981, Skoplje), književnica, prevodilac, docent američke književnosti na Filološkom fakultetu u Skoplju. Do sada je objavila zbirke priča: „Žvrljotine“ (2007), „Osmica“ (2010), „Moj muž“ (2014). Njene priče su prevođene na engleski, nemački, francuski, slovenački, bugarski i hrvatski jezik. Bavi se i književnim prevodom sa engleskog na makedonski jezik. Prema mišljenju Londonskog sajma knjiga 2016. godine, Bužarovska je uvrštena u deset najzanimljivijih mladih evropskih pisaca.

 


#   knjiga   Stevan Sremac   Niški kulturni centar   Rumena Božurovska   Moj muž knjiga   Dani Stevana Sremca
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima