Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Centralna opština Medijana organizuje prijem za decu rođenu krajem februara prošle godine do 1. februara 2024. i koja nose ime Konstantin

rssBookmark and Share

Niš 06.02.2024. Južna Srbija Info

Gradska opština Medijana će ove godine, po prvi put, organizovati prijem za porodice, čija deca nose ime Konstantin, u spomen na cara Konstantina, prvog hrišćanskog cara i podsećanje na veličinu njegovih dela.

Foto: Južna Srbija Info arhiva
Foto: Južna Srbija Info arhiva

"Pozivamo roditelje sa područja Grada Niša, čija deca nose ime Konstantin, a koja su rođena u periodu od 27. februara 2023. godine, do 1. februara 2024. godine, da se jave zbog evidencije i dogovora oko organizacije događaja. 
Roditelji prijavu mogu podneti lično, dolaskom u GO Medijana, Ulica Pariske komune bb, kancelarija br. 3 ili svoju prijavu mogu poslati na mejlove: gomedijana@medijana.rs i pjelena@medijana.rs", saoptavaju iz GO Medijana.

Uz kratku prijavu (ime prezime roditelja, adresa i obavezan kontakt telefon), potrebno je priložiti i detetov skenirani izvod iz matične knjige rođenih, ukoliko prijavu podnose putem mejla ili kopiju, ukoliko prijavu donose lično. 
Prijave slati najkasnije do 20.februara 2024.godine.

Prijem je planiran 27. februara, na dan kada je rođen car Konstantin.

Car Konstantin rođen je u nekadašnjem Naisusu, današnjem Nišu, gde je i i proveo svoje detinjstvo. Otac mu je obezbedio obrazovanje i vojnu obuku dostojnu budućeg cara, a majka Jelena, prenela mu je ljubav prema novoj veri – hrišćanstvu. Zahvaljujući tome, postao je mudar ratnik i vladar, koji je nepogrešivom intuicijom, sledio vlastiti put uspeha.
Čovek otvorenog duha i snažne vere, koji je progonjenim hrišćanima dao slobodu veroispovesti, doprineo je da hrišćanstvo postane jedna od najrasprostranjenijih religija savremenog sveta. Iako je nakon detinjstva napustio svoj rodni grad, Konstantin ga nije zaboravio. Kada je postao car bogato ga je ukrasio, a u njegovom predgrađu sagradio raskošnu rezidenciju – Medijanu. 
Sveti car Konstantin i carica Jelena je praznik, koji Grad Niš, svakog 3. juna obeležava kao svoju slavu.


#   Niš   deca   Car Konstantin Veliki   Medijana gradska opština   Car Konstantin i Carica Jelena
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima