Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš: Javni pozivi za sanaciju stambenih zgrada i uređenje međublokovskog zelenila

rssBookmark and Share

Niš 12.10.2022. Južna Srbija Info

Grad Niš će raspisati dva velika javna poziva za sanaciju krovova, fasada i ulaza stambenih zgrada, kao i za uređenje međublokovskog zelenila, saopšteno je na sastanku gradonačelnice Dragane Sotirovski i njenih saradnika sa profesionalnim upravnicima stambenih zajednica i upravnicima iz reda stanara.

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

Upravnici su informisani o predlozima pravilnika, kriterijumima, potrebnoj dokumentaciji, visini učešća stanara ličnim sredstvima i postupku sa ciljem da gradsko rukovodstvo čuje njihove primedbe, predloge i sugestije pre usvajanja konačnih odluka.

Na sastanku su sagledavani objekti koji su pod zaštitom države, kao i oni koji još uvek nisu ozakonjeni. 

Važna nam je sloga stanara i dogovor kod sanacije stambenih zgrada gde su najčešći problemi prokišnjavanje krova, oštećena fasada, podzemne vode u podrumima, stara stolarija, rekla je gradonačelnica Niša.

 Želimo da sređivanjem međublokovskog prostora stvorimo bolje uslove sugrađanima u pogledu zelenila, parkiranja, prostora za igru dece, sportskih terena. U tim našim akcijama nailazimo na nerešene imovinske odnose sa kojima stanari često nisu upoznati, napomenula je ona.

 Ovo je drugi sastanak na kome se sa upravnicima zgrada razgovara o pitanjima i problemima iz njihovog delokruga rada i na kome su se čule korisne sugestije koje će biti ugrađene u konačan tekst odluka i javnih poziva.

Profesionalna upravnica Violeta Đorić, kao i njene kolege, ocenile su da javni pozivi za sanaciju stambenih zgrada i uređenje međublokovskog zelenila dolaze u pravi čas i da je pomoć Grada neophodna, jer srestva koja izdvajaju stanari za investiciono održavanje još uvek nisu dovoljna da pokriju troškove velikih radova koji su nužni i na pojedinim objektima hitni. 

Komentara: 0


#   Niš   sanacija   upravnik zgrade   stambene zgrade
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima