Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Američki teniseri savladali reprezentaciju Srbije u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 04.02.2018. Južna Srbija Info

Dejvis kup tim Srbije poražen je kao domaćin u prvom kolu Svetske grupe 2018. od selekcije SAD 0:3.

Američki teniseri savladali reprezentaciju Srbije u Nišu

U susretu koji se igra u niškoj hali Čair, već nakon drugog dana takmičenja gosti iz Amerike su došli do trijumfa nad Srbijom, rezultatom 0:3. 

Nakon prvog dana u kome su odigrani singl mečevi, u drugi dan takmičenja, SAD je ušla sa vođstvom od 2:0, da bi do konačne pobede i plasmana u četvrtfinale stigli nakon dubl meča. Pobedu u dublu selekciji SAD doneo je par Rajan Harison i Stiv Džonson u susretu sa srpskim dublom - Nikola Milojević, Miljan Zekić. 

Dubl meč su sjajno započeli momci iz Srbije, koji su u ovom meču debitovali za nacionalni dres u Dejvis kupu. Milojević i Zekić su osvojili prvi set 7:6(3). U drugom setu Amerikanci su brzo došli do prednosti koju su oddržavali i stigli do iuzjednačenja u setovima nakon 2:6. U trećem setu vodila se velika bitka, koja je na kraju pripala gostima u samom finišu seta. Gosti su napravili brejk kod rezultata 5:5, na 6:5 servirali su za set i došli do vođstva od 2:1. u setovima. Četvrti set nastavak velike borbe, na kraju ipak pobeda Amerikanca za konačnih 7:6(39, 2:6, 5:7, 4:6. 

Selektor teniske reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić izjavio je večeras da rezultat od 3:0 za američki tim jeste malo surov, ali da je rezultat mogao da bude i 2:1 i 1:2. 

"Mogu da budem zadovoljan kako smo trenirali i kako su se igrači pripremili, ali rezultat nije bio kakav smo očekivalli. Oni su dokazalil da su bolji u ovom trenutku. Lajović  je odigrao sjajno i bio najbliži pobedi. Pohvalio bih i Milojevića i Zekića koji su danas prvi put igrali za reprezentaciju. Isto je bilo i sa Laslom koji je prvi put nastupio za reprezentaciju na domaćem terenu. Moram da pohvalim Lajovića jer se uvek odazivao pozivu za reprezentaciju, čak i u situacijama kad mora da igra pod lekovima. Miljan Zekić je isto uradio, imao je problem sa ledjima danas“ – rekao je selektor Zimonjić.

U nedelju biće odigran samo jedan singl meč, u dva dobijena seta, obzirom na to da je selekcija SAD izborila plasman u polufinale za koji su neophodne tri pobede, dok će se Srbija za opstanak u Svetskoj grupi boriti u plej ofu koji je na programu od 14. do 16. septembra 2018. 

„Šansu da prvi put odigra za reprezentaciju dobiće Peđa Krstin. Protiv kog god da igra biće to težak meč  jer će protivnik biti igrač iz  50 na svetu. Verujem, da će našim igračima ovaj meč u Nišu  biti podstrek za dalje treniranje, napredovanje i predstojeće turnire“. 

Zimonjić  je rekao da ne bi ulazio u to što je hala "Čair" bila prazna protekla dva dana i dodao da misli da karte nisu bile preskupe.

"Kad igra reprezentacija to je dovoljno da narod dodje i podrži. Ko će nastupiti, to nije bitno. Nastupaju igrači koji su na raspolaganju i koji su najbolji u tom trenutku" - izjavio je Zimonjić. 

Srpski teniser Nikola Milojević rekao je da su Amerikanci zasluženo  pobedili, ali ipak nije bila tolika razlika, pogotovo u trećem setu gde se dosta stvari "lomilo". 

"Sve u svemu, prikazali smo dobar tenis i dali smo sve od sebe" – rekao  je Milojević.

Srpski teniser Miljan Zekić rekao je da su Milojević i on imali dovoljno informacija o američkom dublu koji su činili dva visoko rangirana i singl i dubl igrača, od kojih jedan  ima gren slem titulu u dublu na šljaci (Rolan Garos), drugi bronzanu medalji sa Olimpijskih igara (Rio de Žaneiro). 

"Moj glavni udarac servis nije bio na nivou koji sam očekivao danas. Mislim da sam na servisu bio dovoljno dobar kao obično, da bi rezultat bio drugačiji", istakao je Zekić.

Selektor američke teniske reprezentacije Džon Kurijer  rekao je na konferenciji za novinare da su sva tri meča bila teška. 

"Vrlo lako je situacija mogla da bude obrnuta. Srećni smo što smo u četvrtfinalu", rekao je Kurijer.  

Po završetku dubl meča, oba tima fotografisala su se sa vrednim volonterima koji su pomogli da se ovaj vrhunski sportski događaj u niškom Čairu realizuje. 


#   Niš   Srbija   tenis   SAD   Čair SC   Dejvis kup   Nenad Zimonjić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima