Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Danas obeležen Međunarodni dan sporta

rssBookmark and Share

Niš 06.04.2016. Južna Srbija Info

Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 23. avgusta prošle godine usvojila rezoluciju kojom je 6. april proglašen za Međunarodni dan sporta. Ovaj datum je sećanje na dan kada su otvorene prve moderne Olimpijske igre u Atini 1896. godine.

Danas obeležen Međunarodni dan sporta

Rezolucija je doneta na specijalnoj sednici Generalne skupštine UN, na inicijativu tada predsedavajućeg GS UN Vuka Jeremića i Međunarodnog olimpijskog komiteta koga je predstavljao predsednik MOK-a Žak Rog. Pre donošenja

Rezolucije Generalnoj skupštini se, u ime svetskih sportista, obratio Novak Đoković, zdušno podržavajući predloženu ideju - da sport bude priznat kao posebna aktivnost u interesu međunarodnog mira i razvoja.

Niš

Foto: Belami

Svetski dan sporta obeležen je na Trgu kralja Milana promocijom više sportskih grana. Održani su turniri sturdentskih ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji u basketu, malom fudbalu, šahu i stonom tenisu, a promovisani su i gimnastika, kros fit, plesni klubovi, borilački sportovi, akrobatika, tenis i odbojka.

Grad Niš je pokrovitelj i suorganizator akcije koja je održana uz prisustvo velikog broja studenata i drugih mladih sportista. (Belami portal)

Komentara: 0


#   Niš   sport   turnir   UN   Novak Đoković   godišnjica   Trg kralja Milana   Ministarstvo sporta i omladine   borilački sportovi     Vuk Jeremić   plesni klub
@jeremic_vuk @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima