Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nišlije najbolje na šampionatu, ostavili Crvenu Zvezdu iza sebe - 11 medalja za Džudo klub "Kinezis"

rssBookmark and Share

Niš 13.10.2020. Južna Srbija Info

Univerzitetski Džudo klub "Kinezis" iz Niša je na Prvenstvu Srbije za seniore, održanom prošlog vikenda u Beogradu, osvojio čak 11 medalja, i sasvim zasluženo odneo titulu najboljeg kluba na šampionatu.

Nišlije najbolje na šampionatu, ostavili Crvenu Zvezdu iza sebe - 11 medalja za Džudo klub "Kinezis"

U kategoriji do 60 kilograma, "Kinezis" je ima klupsko finale u kome su se sa po tri pobede našli Nemanja Milić i Pavle Krsmanović. Milić je sjajnom partijom opravdao ulogu favorita i ostao jedini nepobeđeni takmičar u redovima Kinezisa, dok se Krsmanović okitio srebrnom medaljom.

U kategoriji do 66kg Aleksa Krstić je osvojio bronzanu medalju.

Još uvek junior Đorđe Stanojević je u kategoriji do 73kg došao do finala, ali se na kraju morao zadovoljiti srebrnom medaljom. 

Debitant u redovima Kinezisa Vuk Elez je u kategoriji do 81kg osvojio bronzanu medalju.

Najiskusniji takmičar Miroljub Ivezić, kao i najmlađi Aleksandar Stojkov došli su do bronzanih medalja u kategorijama do 90 i 100kg.

Pored muških osvojene su i 4 ženske medalje. 

U kategoriji do 48kg Nevena Milić i Mina Pesic osvojile su srebrnu i bronzanu medalju. Isto su to ucinile i Anica Delić i Mila Đordjević u kategorijama do 70 i 78kg.

Na takmičenju su učestvovali i Stefan Mirkovicć Slobodan Đorđević, Stefan Radovanović, Mirko Perišić, Dejan Volaš, Andrija Milenković, Nikola Manić, Miloš Milašević i Andrija Stošić.

"Naš uspeh na šampionatu je najbolji rezultat na nacionalnim šampionatima od osnivanja kluba i to baš u godini u kojoj slavimo 30 godina postojanja.

Jednostavno, prezadovoljni smo postignutim rezultatom. Ostaviti iza sebe sve, a pre svega giganta kakav je Crvena Zvezda, ravno je podvigu.

Ono što posebno raduje, da 90% ove ekipe ima oko 20 godina, i da od njih tek očekujemo dobre rezultate", kažu ponsno iz "Kinezisa".


#   Niš   Beograd   džudo   Državno prvenstvo   Džudo kluba Kinezis
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima