Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niški košarkaši u kolicima KKK "Nais" ugostili kolege iz Skoplja

rssBookmark and Share

Niš 17.01.2023. Južna Srbija Info

Košarkaši u kolicima iz Niša su na svom prvom ovogodišnjem treningu ugostili kolege iz Skoplja. Ovo je bila prilika da se igrači i treneri bliže upoznaju sa organizacijom, ali da načine prve „korake“ u košarkaškim kolicima.

Niški košarkaši u kolicima KKK "Nais" ugostili kolege iz Skoplja

„Presrećni smo što se u Skoplju, na dva sata vožnje od Niša, formira nov košarkaški klub u kolicima. Želimo da im nesebično prenesemo naše iskustvo formiranja kluba kako bi što pre počeli sa trenažnim aktivnostima. Naša vrata su im širom otvorena.“ – rekao je predsednik KKK Nais, Dejan Šimanli.

Inicijativa da se krene sa aktivnostima je potekla od Paraolimpijskog komiteta Makedonije. Animira se potencijalno članstvo među osobama sa invaliditetom. Pronađeni su sponzori za skupa specijalnizovana kolica, kao i dvorana za trening.

„Znali smo da u Nišu određeno vreme postoji klub košarke u kolicima. Nismo očekivali odličnu organizaciju kluba i idealne uslove za trening. Uskoro krećemo sa treninzima u Skoplju, nadam se već tokom februara. Trenutno rešavamo logistiku koja je kompleksna.“ – rekao je Dejan Đorđievski (Dejan Ѓorѓievski), igrač gostujuće ekipe i predsednik Udruženja Mobilnost iz iz Skoplja.

Trener Skopljanaca je poznato ime iz sveta košarke, prof. Saša Dimitrijević (Saša Dimitrijeviќ). Tokom svog profesionalnog angažmana na Malti radio je sa košarkašima u kolicima. Sada planira da taj rad volonterski nastavi u Skoplju.

„Ovo je veoma bitna poseta za nas. KKK Nais ima sjajne stručnjake, prof. Miljana Hadžovića i prof. Vojina Stevanovića, koji su i odlični igrači. Usko ćemo sarađivati da bi naš trenažni proces i organizacija kluba bila što bolja. Posebno me impresionira podrška Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu košarkašima u kolicima. Ta praksa treba da se primeni kod nas.“ – rekao je prof. Saša Dimitrijević.

Prve korake u košarci u kolicima je napravilo pet igrača iz Skoplja. Jedan od njih je i Šukrej Memedi.

„Zahvaljujem se članstvu KKK Nais na toploj dobrodošlici. Uživali smo u Nišu da divnim ljudima. Mnogo smo naučili. Odradili smo prvi trening i jedva čekamo sledeći, bilo u Nišu ili Skoplju. Sanjam dan kada ćemo biti spremni za prvu zvaničnu utakmicu.“ – rekao je Šukrej Memedi.

Sedmočlana delegacija iz glavnog grada naših južnih suseda je bila u sledećem sastavu: Goran Spasov, Aleksandar Jovanovski, Bujar Lusijani, Dejan Đorđievskii Šukrej Memedi (igrači), Saša Dimitrijević (trener) i Vladimir Vukašinovski (tehnička podrška).

 

Komentara: 0


#   Niš   košarka   Skoplje   Klub košarkaša u kolicima NAIS
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima