Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Otvoreni sportski tereni u "Rovčetu" na Tvrđavi

rssBookmark and Share

Niš 05.10.2018. Južna srbija Info

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišli su danas renovirani Sporstko rekreativni centar Rovče, čiju je obnovu i opremanje, kroz sveobuhvatniji Projekat revitalizacije Niške tvrđave, finansiralo to Ministarstvo sa 60 miliona dinara.

Otvoreni sportski tereni u "Rovčetu" na Tvrđavi

Ministar Ljajić je prvo prošetao Tvrđavom, a potom obilazeći najmoderniji sportski centar u ovom delu Srbije je istakao, da je zadovoljstvo videti kako je ovo mesto izgledalo nekada, a kako sada.

”Svaki dinar koji je ovde uložen, ja sam siguran  da će se višestruko vratiti, i Nišu, a i turizmu Srbije. Ovo je jedna od najvećih i najlepših tvrđava u regionu. Ima još puno toga da se radi. Tvrđava i prostor oko nje, treba da bude jedna mala fabrika novca za Grad Niš, gde će se stvarati, sasvim sigurno, nova vrednost. Ova tvrđava će privući i nove turiste, i domaće i inostrane. Naša namera je da Niš vratimo na turističku mapu Srbije, i spremni smo za nove dalje investicije u tom pravcu”, rekao je Ministar Ljajić.

Gradonačelnik Bulatović je naglasio da, na zadovoljstvo svih, danas možemo da obiđemo prostor koji je više decenija bio potpuno zapušten i pretvoren u deponiju, i služio svemu samo ne onome čemu je prvobitno bio namenjen.

”Imamo priliku da danas, zahvaljujući podršci države, Vlade, i pre svega razumevanju i pomoći Ministra Rasima Ljajića koji je omogućio realizaciju ovog projekta  vrednog 60 miliona dinara, sa ponosom možemo da kažemo da  ono što je propadalo decenijama sada služi svrsi, pre svega mladim, sportistima, klubovima i građanima. Koristiće se sigurno i za neke druge, kulturne sadržaje za kojima grad ima potrebu, a čemu ovo mesto može služiti i odgovarati u budućnosti”, rekao je Bulatović.

Gradonačelnik je istakao i da će se u tvrđavi raditi i dalje. Sledi rekonstrukcija bedema i unutrašnjosti, takođe uz podršku Ministarstva na čijem je čelu Ministar Ljajić, a u toku su pripremne radnje i pribavljanje sve neophodne dokumentacije za nastavak realizacije ovog obimnog projekta, koji Nišku tvrđavu treba da učvrsti na poziciji brenda našeg grada i mesta koje će decenijama u budućnosti privlačiti ljude u naš grad, i na koju će Nišlije biti ponosne.

Sportsko-rekreativni centar "Rovče" raspolaže terenima za rukomet, mali fudbal, košarku, tenis i atletiku, a vrlo brzo biće postavljena i teretana na otvorenom.

Svi tereni su osvetljeni, presvučeni specijalnom gumenom podlogom, za bezbedno korišćenje.

Čitav kompleks ima fizičko obezbeđenje i video nadzor, a građanima se korišćenje, kako je najavljeno, neće naplaćivati.

Komentara: 0


#   Niš   Darko Bulatović   Rasim Ljajić   Niška tvrđava   sportski teren  Rovče (Tvrđava)
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]