Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prokuplje prvi put organizator "Seoskih igara"

rssBookmark and Share

Prokuplje 25.07.2022. Južna Srbija Info

Sportski savez grada Prokuplja po prvi put ove godine priključio se organizaciji manifestacije Seoske igre Sportskog Saveza Srbije. Seoske igre otvorio je Dejan Tonić član gradskog veća grada Prokuplja, poželevši svim takmičarima dobar sportski duh, fer takmičenje i da najbolji pobedi.

Prokuplje prvi put organizator "Seoskih igara"

Na terenima Doma učenika srednjih škola u Prokuplju četiri ekipe su se takmičile u 11 disciplina i to: Bacanju kamena sa ramena, skoku iz mesta, nadvlačenju konopca, nadvlačenju štapa, malom fudbalu, obaranju ruku, šahu, odbojci, rvanju, na poligonu spretnosti i u trci u džaku. Prvo mesto osvojila je ekipa Donje Stražave, druga je bila Mala Plana, treće mesto je pripalo Bajčincu a četvrto Trnavi. Prvoplasirana ekipa stekla je pravo učešća na regionalnom takmičenju koje će se održati u Surdulici.

-Duga je sportska tradicija u prokupačkim selima. I dok su nekada mnoga sela imala svoje klubove, najviše fudbalske, sada se mogu nabrojati na prstima jedne ruke. Sportske aktivnosti su rekreativnog karaktera i naš cilj je animacija mladih koji su ostali da žive u seoskim sredinama. Izuzetno smo zadovoljni kako su protekle Seoske igre posebno činjenicom da smo ovim takmičenjima privukli veliki broj publike. Sve je proteklo u najboljem redu i očekujem da u narednim godina bude još bolje, rekao je Božidar Jović sekretar Sportskog saveza grada Prokuplja.


#   Prokuplje   sport   šah   mali fudbal   Sportski savez Prokuplja   Olimpijske seoske igre   rvanje   Seoske igre   kamena s ramena
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima