Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radnički danas dočekuje novosadski Proleter

rssBookmark and Share

Niš 22.07.2018. FK Radnički

U pauzi između dva evropska dvomeča fudbalere Radničkog u nedelju očekuje početak nove sezone u Superligi Srbije. Nišlije u nedelju od 20 sati dočekuju novosadski Proleter, a i pored zgusnutog rasporeda u igri će biti samo pobeda.

Radnički danas dočekuje novosadski Proleter

Tim sa Čaira je u četvrtak uspešno prebrodio prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Malteška Gzira Junajted je savladana u gostima sa 1:0 (ukupno 5:0), a već narednog četvrtka sledi gostovanje Makabiju iz Tel Aviva u sklopu drugog kola. Ipak, prema rečima šefa stručnog štaba Nenada Lalatovića, Superliga je takmičenje od kojeg se živi, što znači da će Proleter biti u fokusu sve do ponedeljka.

-Dvomeč sa Gzirom je bio uspešan po nas, ali smo platili ceh povredama Haskića i Crnomarkovića, čiji je nastup protiv Proletera pod velikim znakom pitanja. Obojica imaju probleme sa primicačem, a te povrede izazvala je veštačka podloga na Malti. Što se tiče same utakmice protiv Gzire, ja sam zadovoljan što smo prošli dalje, ali žalim za ubedljivijim trijumfom u revanšu, jer smo u prvom poluvremenu propustili tri kolosalne šanse. Ta utakmica nas je iscrpela zbog velike vrućine i te podloge, tako da duel sa Proleterom dočekujemo pomalo umorni. Ipak, Superliga Srbije je najvažnije takmičenje za nas, imamo ogromne ambicije i želimo da je otvorimo trijumfom- rekao je Lalatović, a potom se podrobnije dotakao narednog protivnika, koji je novajlija u Superligi Srbije.

-Ja znam šta mojim fudbalerima znači Evropa i znam da će im u podsvesti biti sledeći četvrtak i meč pred punim tribinama sa Makabijem, najpopularnijim klubom u Izraelu, ali mi jednostavno moramo da se koncentrišemo i razmišljamo samo o Proleteru. To je ekipa koja je nedavno ušla u Superligu i koja dugo igra zajedno. Ja poznajem većinu tih fudbalera, a nekima sam bio i trener. Proleter je tim koji ima kvalitet za ravnopravno takmičenje u Superligi, doveli su trojicu ozbiljnih fudbalera, tako da moji igrači veoma ozbiljno moraju da shvate ovu utakmicu, jer će svako eventualno opuštanje biti surovo kažnjeno. Zbog svega toga ja uopšte sada ne želim da se bavim Makabijem, sve misli sam usmerio ka Proleteru, a izraelski tim ću početi da analiziram tek posle meča u nedelju. Koristim ovu priliku da pozovem nišku publiku da nam pomogne da u nedelju upišemo tri boda i krenemo u Superligu na najbolji mogući način, a samim tim napravimo lepu uvetriru pred put u Tel Aviv. Zaista će nam trebati pomoć sa tribina, jer sam i sam svedok dok sam bio igrač da su najteže prvenstvene utakmice one koje dolaze tri dana posle evropskih- jasan je bio Lalatović, koji je trenirao Proleter od 2011. do 2013. godine.

Na konferenciji za novinare su se zajedno sa trenerom pojavili i mladi fudbaleri Radničkog Aleksa Jovanović i Lazar Ranđelović, što bi moglo da znači da će Lalatović u nedelju promešati karte sa sastavom i dati šansu igračima koji nisu bili u prvom planu u duelima sa Gzirom.

Aleksa Jovanović je igrao u drugom poluvremenu na Malti, a protiv Proletera se nada pobedi.

-Radostan sam što sam debitovao u Evropi, ali nemamo puno vremena za slavlje. Počinje Superliga u kojoj hoćemo da od starta pokažemo da pucamo visoko. Utakmice kao što je ova protiv Proletera su po pravilu najteže, jer svi od nas očekuju laku pobedu. Mi se time ne zavaravamo. Znamo da je Proleter opasan rivak, respektujemo ga, ali ćemo učiniti sve što je u našoj moći da još jednom obradujemo naše navijače, koje pozivam da dođu na Čair i budu naš 12. igrač- poručio je Jovanović sa kojim se složio Lazar Ranđelović.

-Oni će sigurno ovde doći sa velikom željom da nas iznenade, ali ja ne sumnjam u naš tim. Ukoliko na teren izađemo maksimalno fokusirani i posvećeni, mislim da neće biti problema oko pozitivnog ishoda po nas- kazao je Ranđelović.

Glavni sudija ovog susreta biće Lazar Lukić. Karte za utakmicu Radnički-Proleter prodaju se na bileternici ispred hale Čair po sledećim cenama: 300 dinara za istočnu i zapadnu tribinu, 150 dinara za južnu i 1.500 dinara za mesto u loži.


#   Niš   fudbal   Radnički FK   Novi Sad   Go igra   Proleter FF
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima