Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radnički: "Real" istopio "Metal"

rssBookmark and Share

Niš 27.11.2015. fkradnickinis.rs

Loše vreme, kiša i raskvašen teren su pretili da “pokvare” prvenstveni susret između Radničkog i Metalca, ali da to ne bude tako, potrudili su se igrači oba tima, borbenom i angažovanom igrom. Na kraju, posle dobre utakmice, zasluženo je slavio Radnički, koji je pobedio sa 2:1.

Radnički: "Real" istopio "Metal"

Krenuo je Radnički ofanzivno, od prvog sudijskog zvižduka, i već u 2. minutu postigao gol. Petar Đuričković je prihvatio loptu, koju mu je vrlo lepo uputio kapiten Jovanović, ušao u kazneni prostor i oštro, po zemlji, poslao je u peterac Metalca, a Ašćerić je dobro ispratio akciju i sa nekoliko metara, uklizavši na loptu, smestio je u mrežu iza golmana Belića.

Mogao je Radnički u 15. minutu da poveća na 2:0 da je Blažić bio precizniji. Na sredini terena su se igrači Metalca, Sedlar i Rnić, spetljali, Blažić im je ukrao loptu i krenuo sam ka golu Metalca, našavši se “oči u oči” sa golmanom Belićem. Loš teren je učinio svoje, jer je u momentu kada se Blažić spremao da uputi udarac, lopta odskočila zbog neranog terena i golman gostiju je uspeo da odbrani šut niškog napadača.

Na odmor se otišlo sa rezultatom iz 2. minuta, i ako je Radnički imao šanse preko Ašćerića, Jovanovića i Bogdanovića. Najbolju priliku za goste je imao Ivanović, koji je šutirao direktno iz kornera u gol, ali je golman niškog tima bio oprezan i odlično reagovao, odbranivši ovaj udarac.

Na samom početku drugog poluvremena, u 47. min. igrač gostiju Brkić, uputio je dobar udarac, sa puno efea ka golu Jovanovića, ali je golman Nišlija bio na visini zadatka i prelepom “paradom” ukrotio ovaj šut.

Nisu se gosti mirili gosti sa aktuelnim rezultatom i krenuo još jače sa pritiskom ka golu domaćina. U 47. minutu, na jednu odbijenu loptu je natrčao Brkić i uputio strahovit udarac na gol Radničkog, ali je golman Nišlija i ovoga puta bio spreman i odbranio ovaj udarac. U nastavku akcije je još jednom gol domaćih spasio golman Acko Jovanović, a onda je nastao pravi metež ispred gol linije. Nakon više puta promašene lopte i pokušaja da se ona prebaci preko gol linije, odbrambeni igrači Radničkog su uspeli da je iznesu ka sredini terena.

Uzvratili su domaći u 66. minutu, kada je lepu asistenciju iskoristio Ašćerić, i šutirao ka golu Metalca, ali i ovog puta je Belić, golman gostiju, izašao kao pobednik, odbranio udarac i skrenuo loptu u korner.

U 80. minutu, nakon dva uzastopno izvedena kornera, Đuričković je ponovo asistirao Ašćeriću, koji je sve nadvisio u šesnaestercu gostiju i smestio loptu iza leđa Belića. Rezukltat na semaforu je glasio 2:0.

Kada se očekivalo da će Radnički mirno utakmicu privesti kraju, nova uzbuđenja na terenu. Na jedan centaršut ispred gola RAdničkog, krenuli su igrač gostiju Đenić i Miloš Živković, koji je nepropisno startovao na igrača Metalca, napravio faul, a sudija Vasić pokazao na “belu tačku”. Siguran realizator je bio Mladenović, koji je postavio konačan rezultat utakmice, 2:1.

Stiče se utisak, da je sudija Vasić propustio, da u zaustavnom vremenu, svira kazneni udarac i za domaću ekipu, kada je u šesneastercu gostiju oboren Mrkić.

Odlična fudbalska predstava, u kojoj se igralo otvoreno na obe strane i kojoj je domaćin bio bolji za jedan gol, koji vredi 3 nova boda.

Narednu utakmicu, Radnički gostuje u Kruševcu, gde će mu u okviru 1/8 finala Kupa Srbije, domaćin biti Napredak, a termin odigravanja utakmice je sreda od 16,30 časova.

RADNIČKI NIŠ : METALAC (GM) 2:1 (1:0)

STRELCI: Ašćerić u 2. i 80. minutu (Radnički) Mladenović iz KU u 87. min. (Metalac)

Stadion “Čair”
Gledalaca oko 1000

Sudija: VASIĆ Aleksandar
ŽUTIK KARTONI: Bogdanović, Bulatović, Živković (Radnički), Bukorac, Đenić (Metalac)

RADNIČKI NIŠ: Aleksandar S. Jovanović, Živković, Lakić-Pešić, Tomić, Darko Bulatović, Bogdanović, Đuričković, Marjanović (Apostolović od 62. min.), Ašćerić (Mrkić od 83. min.), Blažić, Jovanović (Nikola Mitrović od 90. min.).

METALAC: Belić, Rnić, Simov, Otašević, Sedlar, Bukorac (Brkić od 46. min.), Dimitrijević, Panić, Ivanović (Đenić od 46. min.), Mladenović, Vuković.

Foto i tekst: Vojkan Andrejić


#   Niš   Čair   fudbal   Radnički FK   Darko Bulatović   Miloš Živković   Nikola Mitrović   pobeda   Petar Đuričković
@NisRadnicki @DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima