Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Svetski osvajač medalja, proslavljeni paraolimpijac Miloš Zarić stekao zvanje trenera na niškom DIF-u

rssBookmark and Share

Niš 27.03.2021. Južna Srbija Info

Prošlog petka na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu zvanje Sportskog operativnog trenera u atletici stekao je naš proslavljeni paraolimpijac Miloš Zarić.

Svetski osvajač medalja, proslavljeni paraolimpijac Miloš Zarić stekao zvanje trenera na niškom DIF-u

U svojoj bogatoj sportskoj karijeri koja i dalje traje Miloš je osvojio srebrnu i bronzanu medalju (u disciplinama bacanje koplja i kugle) na Svetskom prvenstvu (SP) u Dohi, 2015. godine. Na SP 2017. godine u Londonu u disciplini bacanje koplja osvojio je zlatnu medalju.

Takođe u disciplini bacanja koplja je osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu (EP) 2014. u Svonsiju i zlatnu medalju na EP 2016. u Grosetu. Pored nastupa na letnjim Paraolimijskim igrama (POI) u Riju 2016. godine nastupao je na zimskim Paraolimpijskim igrama u Pjonjangu 2018. godine.

Na taj način je postao prvi naš sportista sa invaliditetom koji je učestvovao i na letnjim i na zimskim Paraolimijskim igrama.

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu kroz programe stručnog osposobljavanja i usavršavanja omogućava da zvanje Sportskog operativnog trenera u odabranom sportu stiču naši proslavljeni paraolimpijci. Na taj način svoja višegodišnja iskustva stečena u praksi kroz takmičenja dopunjuju teoretskim znanjem. To im omogućava da budu uspešni treneri i da nastave svoju uspešnu karijeru po završetku aktivnog treniranja i takmičenja.

Miloš Zarić (4. decembar 1987) srpski je atletičar i paraolimpijac. Nakon saobraćajne nesreće 2008. godine povredio je kičmu. Nakon oporavka, počeo je da se bavi atletikom. 

Svi zainteresovani sportski radnici koji žele da se školuju i steknu zvanje Sportski operatvni trener u odabranom sportu na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, informacije mogu da pronaći na sajtu:

https://www.fsfv.ni.ac.rs/ 


#   Niš   trener   Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja   paraolimpijac   Miloš Zarić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima