Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zvonko Milošević na čelu OKK Konstantin

rssBookmark and Share

15.12.2018. Južna Srbija Info

Zvonko Milošević, jedan od menadžera niškog Telekoma, novi je predsednik Konstantina. Milošević je i do sada bio član UO kluba, sinoć je postao čelni čovek Konstantina, odlukom 39 prisutnih od 46 članova klupske skupštine. Milošević će na ovoj poziciji zameniti Dragana Stefanovića, koji je deset godina bio predsednik Konstantina.

Zvonko Milošević na čelu OKK Konstantin

Dosadašnji predsednik kluba Dragan Stefanović, podneo je ostavku na ovu funkciju, a u svom završnom obraćanju članovima Skupštine je istakao:

–Deset godina sam bio na čelu kluba, malo sam se potrošio i umorio i sada su potrebni neka nova energija, neki novi entuzijazam, novi motivi… Potrebno je da klub dobije upravu koja će moći finansijski da isprati rezultate kluba i verujem da će biti tako. Zahvaljujem se svim svojim saradnicima, posebno Branislavu Bogunoviću i Vitomiru Cvetkoviću, koji su, zajedno sa mnom, od početka u ovom klubu, a potom i Urošu Parliću, koji je bio prava spona između Grada i kluba. Novom predsedniku želim mnogo uspeha – rekao je Stefanović članovima Skupštine.

Stefanoviću se zahvalio potpredsednik kluba Uroš Parlić, koji se obratio i članovima Skupštine:

–Velika zahvalnost Draganu, koji je, upornim i predanim radom, mnogo uradio na podizanju, razvoju i afirmaciji kluba. Sada je došlo vreme za neku novu priču i verujem ćemo u narednom periodu biti još jači, na svim nivoima, da ćemo se vrlo brzo vratiti u KLS i da ćemo ostvariti i dugogodišnju želju da budemo deo ABA lige. Ono što je možda i najvažnije, klub je finansijski stabilan i nema nikakvih dugovanja prema igračima. Postoje neke manje finansijske obaveze prema Multikom grupi, koja je klubu pozajmila određenu svotu novca, postoje i tekuće obaveze vezane za smeštaj i ishranu igrača, ali najvažnije je da nemamo finansijskog balasta i da svih ovih godina nismo bili u blokadi. Zbog toga imamo dobru osnovu da narednih godina računamo i na malo veći kolač iz gradskog budžeta – rekao je Parlić na Skupštini.  

Za novog predsednika izabran je Zvonko Milošević, a potom je Skupština, takođe jednoglasnom odlukom, promenila član 54, stav 2 klupskog Statuta, koji je predviđao da Upravni odbor broji sedam članova. Novom odlukom, UO kluba brojaće devet članova. Novi UO Konstantina, osim Miloševića, čine još i Uroš Parlić, DraganStefanović, Gojko Lepojević, Branislav Bogunović, Vladimir Mitić, Đorđe Kitić,Milan Ranđelović i Ivana Barišić.

–Želim da, zajedno sa ostalim članovima UO, podignemo klub na jedan viši nivo, u svakom smislu, kako bismo postali najznačajniji košarkaški faktor u ovom regionu. Neke promene desile su se već ovog leta, oseća se pozitivna energija u klubu, a sada ćemo pokušati da još više ojačamo tim, mlađe kategorije i stručni kadar. Nadam se da ćemo se uskoro vratiti u KLS, možda ne ove, ali svakako neke od narednih sezona, a potom bismo krenuli i u ostvarenje nekih viših ambicija – rekao je Milošević za klupski sajt nakon izbora na mesto predsednika Konstantina.

U Nadzorni odbor kluba izabrani su Velibor Veljković, Aleksandar Arizanović i Micko Mickovski.

Predsednik Skupštine i u narednom periodu ostaće Branislav Bogunović, jednoglasno je odlučeno na večerašnjem skupu u niškom hotelu Ridžent.


#   Dragan Stefanović   Milan Ranđelović   Uroš Parlić   Upravni odbor   Nadzorni odbor   Vladimir Mitić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima