Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Domaća jela, stari znati, pesma i igra jugoistoka Srbije na 11. "Etno susretima" u Niškoj Banji

rssBookmark and Share

Niška Banja 08.09.2018. M.M. Južna Srbija Info

Tradicionalna, jedanaesta po redu, manifestacija "Etno susreti" otvorena je juče na centralnom šetalištu u Niškoj Banji, u organizaciji udruženja žena „Kruna“ iz Niške Banje, pod pokroviteljstvom Gradske opštine Niška Banja i Turističke organizacije Niš.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Na manifestaciji koja ove godine nosi naziv "Bela košulja" koja simbolizuje tradiciju vezene bele košulje, učestvovuje će više od 130 izlagača iz zemlje i okruženja.

"Etno susreta" su otvorili Danijela Petković, predsednica Udruženja "Kruna", Dejan Jovanović prdsednik opštine Niška Banja i Uroš Parlić, direktor TON-a.

Posetioce je pozdravio narodni poslanik iz Svrljiga, Milija Miletić.

Cilj „Etno susreta“ je očuvanje kulturne baštine i negovanje etno tradicije naših krajeva.

Na štandovima na centralnom banjskom šetalištu mogu da se pronađu tradicionalna nošnja, ukrasi, ukusna domaća hrana i još mnogo toga što karakteriše Srbiju i njenu tradiciju. Jedanaesti „Etno susreti“ u Niškoj Banji ove godine okupili su više od 130 izlagača iz cele Srbije i regiona.

U takmičarskom delu snage će odmeravati najbrže pletilje i vezilje. Subota je predviđena za održavanje "Folklorijade" (nadigravanje folklornih grupa u mlađoj i starijoj kategoriji).

"Etno susreti" traju do subote 8. septembra.

Komentara: 0


#   Niška Banja   Milija Miletić   Dejan Jovanović   Uroš Parlić   Danijela Petković   Etno susreti
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}