Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Održana "Krompirijada" u Pečenjevcu

rssBookmark and Share

Leskovac 07.12.2016.

U Domu kulture u Pečenjevcu održani su 12. po redu „Dani krompira“, događaj poznatiji kao „Krompirijada“

Održana "Krompirijada" u Pečenjevcu

Ovu manifestaciju, na kojoj je svoje proizvode prikazalo oko 50 poljoprivrednika, otvorio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović. On je ovom prilikom rekao da je cilj „Krompirijade“ uspostavljanje direktnog kontakta između individualnih proizvođača krompira, kupaca ove povrtarske kulture i relevantnih poljoprivrednih institucija.

„Samo u ovoj godini za poljoprivredne subvencije, uređenje atarskih puteva, komasaciju, protivgradnu zaštitu opredelili smo oko 100 miliona dinara. Nadam se da sve ovo govori da je lokalna samouprava spremna da ulaže u poljoprivredu, ali želim da poručim našim poljoprivrednicima da je veoma važno da i oni razmišljaju o uvođenju novina i o investiranju u unapređenje proizvodnog procesa - rekao je gradonačelnik Cvetanović.

Kao i ranijih godina, učešće na „Krompirijadi“ uzele su vredne domaćice koje su za ovu priliku pripremile razne specijalitete od krompira. 

Komentara: 0


#   Leskovac   Goran Cvetanović   Pečenjevce   lokalna samouprava   krompir   gastro turizam   Krompirijada   Dani krompira
@CvetanovicG @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}