Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Skoro 24.000 turista posetilo Niš u prvoj polovini godine

rssBookmark and Share

Niška Banja 17.08.2021. Južna Srbija Info

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku koji su objavljeni 30.juna u prvoj polovini ove godine, od januara do jula, Grad Niš posetio je 23.941 turist. Od ukupnog broja turista koji su boravili u gradu 15.020 su domaći, a 8.921 strani turisti.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Nišku Banju je u istom periodu posetio 2.241 turist. Domaćih turista je bilo 2,155 dok je stranaca bilo svega 86. 

Ove godine je Niška Banja ponudila i pogat sadržaj ispunjen kulturnim manifesatacijama.

“Skoro dva meseca je bilo sadržajnih dana u okviru velikog letnjeg festivala. Organizovane kulturne, sportske i etno manifestacije tako da  smo ove godine imali znatno drugačiji pristup kada se radi o ponudama za turiste. Borimo se svakog gosta, za hotele, za velike projekte kao što je akva park. To već doprinosi, a doprineće još više u budućnosti da se Banja vrati na stare puteve slave”, kaže Dušan Živković, predsednik GO Niška Banja naglašavajući da se, kada se radi o Niškoj Banji, posebna pažnja poklanja zdravstvenom turizmu a promovišu se i ekstremni sportovi kao što je paraglajeding ili rafting.

U Republici Srbiji u junu 2021. godine, u odnosu na jun 2020. godine, broj dolazaka turista veći je za 48,4 odsto, a broj noćenja veći je za 39,3 odsto.

U junu 2021. godine, u odnosu na jun 2020. godine, broj noćenja domaćih turista veći je za 12,5 odsto, a broj noćenja stranih turista veći je za 270 posto.

Broj turista u Nišu, Niškoj Banji i celoj našoj zemlji u prvoj polovini ove godine značajno je veći u odnosu na isti period prošle godine. Poređenje sa prošlom godinom ne daje realnu sliku, jer je 2020. godine u Srbiji u istom periodu bilo proglašeno vanredno stanje i uvedeno je potpuno zatvaranje zbog epidemije korona virusa.

 

Komentara: 0


#   turizam   Niška Banja   Zavod za statistiku   Dušan Živković
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima