Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ambasador Australije gospođa Rut Stjuart u Nišu - intezivirati kontakt sa dijasporom sa obe strane

rssBookmark and Share

Niš 03.08.2021. Južna Srbija Info

Nj.E. ambasador Australije u Srbiji gospođa Rut Stjuart, boravila je danas prvi put zvanično u Nišu. U razgovoru sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski, saglasila se da je potrebna intezivnija saradnja i kontakti sa australijskom zajednicom u Srbiji, kao i srpskom zajednicom u Australiji.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Interesantno da je gospođa Rut Stjuart, već druga žena zaredom ambasador u Srbije, te pacifičke zemlje Ujedinjenog Kraljevstva.

Kao prilog tome je i namera domaćina, od koje, "neće odustati" kako kaže gradonačelnica Sotirovski, da se u Nišu u dogledno vreme organizuje skup žena na mestu ambasadora u Srbiji.

Da podestimo, Grad Niš tradicionalno ima dobre odnose sa Australijom, kao potvrda toga je, između ostalog, je i "Bum fest, takmičenje u bacanju bumeranga, jednog od simbola te zemlje. Manifestacija je na "pauzi", zbog pandemije virusa korona, ali se iz Kancelarije za mlade nadaju da će u skorije vreme biti obnovljena.

Iako protokol nije predviđao posetu Naučno tehnolopkom parku u Nišu, gospođa Stjuart je na predlog domaćina obišla tu inovativnu ustanovu, nakon čega je izražena potreba za međusobno povezivanje IT sektora.

Danas će u Oficirskom domu biće otvorena izložba „Evolucija – Maske Torensovog moreuza“ koju Ambasada Australije u Beogradu organizuje u saradnji sa Kancelarijom za mlade Grada Niša.

Stanovnici krajnjeg severa Australije koji žive na ostrvima u Torensovom moreuzu izrađuju originalno dekorisane maske koje su ogledalo tradicije i duhovnosti tog područja. Izložba je otvorena do 18. avgusta.


#   Niš   Dragana Sotirovski   dijaspora   BUM fest   Ambasada Australije   IT sektor   Naučno tehnološki park   Rut Stjuart
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima