Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ko kaže da deca ne vole knjige: Deca i pesnici na Medijana festivalu dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu

rssBookmark and Share

Niš 21.03.2019. Južna Srbija Info

Počeo je 11. Medijana festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu u organizaciji najveće niške opštine, a zbog velikog interesovanja u Oficirskom domu u Nišu, gde se i održava, tražilo se mesto više. Festival iz godine u godinu okuplja sve više poznatih pisaca ali, i sve više onih koji će postati pisci – naše najmlađe pesnike, ljubitelje lepe reči.

Ko kaže da deca ne vole knjige: Deca i pesnici na Medijana festivalu dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu

Predsednik GO Medijana Nebojša Kocić, podsetio je da je ovaj Festival još jedna u nizu manifestacija koje opština posvećuje novim generacijama i da se izdvaja pre svega po druženju poznatih stvaralaca dobrih reči i mladih koji tek idu njihovim putem.

-Novina ove godine je druženje dece iz hraniteljskih porodica sa piscima, a u okviru naše brige za njih. Na Međunarodni dan poezije, koji je danas, želim Vam srdačnu dobrodošlicu u najveću nišku opštinu, rekao je prvi čovek niške Medijane pozdravljajući ovogodišnju pesničku delegaciju i goste Festivala.

Večeras, takođe u Oficirskom domu u 19 sati biće održano veče posvećeno Dušanu Pop Đurđevu, dobitniku nagrade „Naisa“ ovogodišnjeg festivala. 

Festival koji je ušao u drugu deceniju postojanja i ove godine iznedrio je nove stvaraoce pametnih reči iz čak osam država. Najboljima će nagrade biti uručene u petak, 22. marta sa početkom u 14 sati.

 


#   Niš   Medijana gradska opština   Danilo Kocić   Nebojša Kocić   Festival dečjeg stvaralaštva
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima