Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Do srednjovekovne prokupačke tvrđave "Hisar" lakše uz novi asfalt

rssBookmark and Share

Prokuplje 16.12.2021. Južna Srbija Info

Danas su u Prokuplju počeli radovi na asfaltiranju puta koji je deo realizacije projekta rekonstrukcije tvrđave i urećenja na brdu „Hisar“.

Do srednjovekovne prokupačke tvrđave "Hisar" lakše uz novi asfalt

Kako je saopštio član Gradskog veća za infrastrukturu, Miladin Radoičić, završetak radova očekuje se za dva dana, što znači da će Prokupčani već za vikend moći novim asfaltom da dođu do svog omiljenog šetališta.

-Bez obzira što je građevinska sezona pri kraju, lokalna samouprava ulaže napor da završi započete investicije. Danas su počeli radovi na asfaltiranju puta „dr Aleksa Savić,“ od zgrade Doma kulture do parkinga restorana „Savićevac“, rekao je većnik Radoičić i dodao da ovu fazu radova, čija je vrednost 14.188.335 dinara sa PDV-om, finansira Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije.

Ovaj put je deo velikog projekta  rekonstrukcije srednjovekovne tvrđave i uređenja brda „Hisar”, i omogućiće lakši pristup kulturno istorijskim dobrima na  brdu Hisar.

Inače, lokalna samouprava uporedo sa ovim radovima realizuje i druge  planirane projekte, tako da su danas počeli i radovi na asfaltiranju puta u Novom Selu kod Babinog Potoka, u dužini od 300 metara.


#   Prokuplje   asfaltiranje   Hisar (Prokuplje)
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima