Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Episkop niški i dosadašnji vojni g. Aresnije predao dužnost Episkopa vojnog vladiki lipljanskom g. Dositeju u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 12.05.2023. Južna Srbija Info

U četvrtak, 11. maja 2023. godine, Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški i vojni g. Arsenije načalstvovao je Svetom Arhijerejskom Liturgijom u niškom Sabornom hramu Silaska Svetoga Duha na Apostole.

Foto: Eparhija niška
Foto: Eparhija niška

Preosvećenom Episkopu sasluživao je Njegovo Preosveštenstvo Episkop lipljanski g. Dositej, vikar Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Porfirija i novi Episkop vojni. Preosvećenoj gospodi Arhijerejima sasluživalo je vojno sveštenstvo.

Na samom kraju Svete Evharistije odslužen je čin blagodarenja Gospodu, po čemu je Preosvećeni Vladika Arsenije, u znak zahvalnosti za uspešnu i plodotvornu četvorogodišnju saradnju, ordenom Svetog Romana Đuniskog prvog stepena, najvišim odlikovanjem Eparhije niške, odlikovao Ministarstvo odbrane Republike Srbije, na čelu sa ministrom Milošem Vučevićem, kao i generala Milana Mojsilovića, načelnika Generalštaba Vojske Srbije.

Po okončanju Svete Liturgije, u kabinetu Episkopa Arsenija izvršena je i primopredaja dužnosti vojnog Episkopa, čime je zvanično u ovu službu uveden Vladika Dositej. Preosvećena gospoda Episkopi, ministar Vučević i general Mojsilović razmenili su potom čestitke i darove, nakon čega je upriličena svečana trpeza ljubavi.


#   Niš   Saborna crkva   Vladika Arsenije   vojni episkop   Vladika Dosistej vojni
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima