Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ramuš Haradinaj: Jače veze sa Preševom, Bujanovcem i Medveđom

rssBookmark and Share

Bujanovac 12.01.2018. Beta, N1

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj razgovarao je u Prištini sa albanskim političkim liderima iz Preševa, Šćiprimom Arifijem i Samijem Salihuom, koji su nakon prvog kruga prevremenih lokalnih izbora u Preševu najavili da će formirati vladajuću koaliciju u toj opštini.

AFP/Sebastien Bozon
AFP/Sebastien Bozon

Prema preliminarnim rezultatima prevremenih lokalnih izbora Alternativa za promene (AP), čiji je lider Šćiprim Arifi, osvojila je 16 odborničkih mesta, dok je grupa građana Pokret za reforme Demokratske partije Albanaca čiji je lider Sami Salihu, osvojila četiri odbornička mesta u preševskoj Skupštini, koja ima ukupno 38 odborničkih mesta.

Albanski mediji u Preševu preneli su da je tokom sastanka kosovski premijer najavio da će ubuduće biti ojačane veze Kosova sa tri opštine na jugu Srbije – Preševom, Bujanovcem i Medveđom, u kojima živi albansko stanovništvo.

Albanski lideri iz Preševa su od kosovskog premijera zatražili da "Albanci iz preševske doline postanu integralni deo u budućim pregovorima Srbije i Kosova u Briselu".

Osim političkih tema kosovski premijer je sa političkim liderima Albanaca iz Preševa razgovarao i o konkretnim projektima iz oblasti ekonomije, infrastrukture, kulture i obrazovanja u Preševu i Bujanovcu čija realizacija treba da počne ove godine, uz finansijsku podršku Prištine.

Prevremeni lokalni izbori u Preševu održani su 24. decembra 2017.godine, a tu opštinu očekuje i drugi krug lokalnih izbora.


#   Bujanovac   Medveđa   Preševo   Kosovo i Metohija   Albanci   Priština   lokalni izbori   grupa građana   jug Srbije   drugi krug   Ramuš Haradinaj   Šćiprim Arifi   Alternativa za promene   Sami Salihu
@haradinajramush @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima