Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

PUCAO U ZETA, MISLIO DA JE LOPOV

rssBookmark and Share

03.11.2007. D. KOCIĆ, PRESS

Đorđe Đorđević (80) iz Aleksinca pištoljem pucao u zeta Srđana Ristića (37) jer je zbog mraka pomislio da mu je ispred kuće provalnik


Osamdesetogodišnji Đorđe Đorđević iz Aleksinca pucao je u zeta Srđana Ristića (37) misleći za njega da je lopov! Starac je u Srđana pucao iz pištolja jer je zbog mraka pomislio da mu je ispred kuće provalnik. Srećom, Đorđević je bio neprecizan, pa je supruga svoje ćerke zakačio samo po ruci i nozi. Srđan je sa prostrelnim ranama prebačen u bolnicu i zadržan je na lečenju u Zdravstvenom centru u Aleksincu.


Nesvakidašnji slučaj dogodio se u noći između četvrtka i petka u dvorištu Đorđevićeve vikendice. Deda Đorđe još ne može da se pribere od šoka izazvanog saznanjem da je umalo ubio zeta.

- Mogao sam da ga ubijem! Kuku meni, pa zar Srđana da ubijem... Bio je na samo dva metra od mene kada sam pucao! Opet je sreća što sam pucao u stranu, pa sam ga samo zakačio po ruci i nozi - kroz suze govori starac.

Đorđe stanuje u Aleksincu, ali dosta vremena provodi u vikendici. Kako kaže, prošle godine lopovi su ga ojadili, pa je odlučio da imovinu čuva oružjem.

- Prošle godine lopovi su nam ukrali kazan za rakiju i muljaču za grožđe. Razbili su prozor pa su iz kuće odneli i kantu za prskanje vinograda. Policija nije uspela da ih pronađe, tako da nam ukradene stvari nisu vraćene. Kazan za pečenje rakije mi je bio neophodan jer imam veliki vinograd. Zadužio sam se u banci i kupio drugi, ali sam odlučio da ga sačuvam po svaku cenu. Pištolj sam nabavio pre trideset godina, imam za njega i dozvolu, ali ga nikada nisam upotrebio. Komšija mi je govorio da ubijem jednog psa lutalicu koji mu je davio kokoške. Međutim, ja sam mu dao pištolj i rekao da ga on ubije jer ja ne mogu da pucam u životinju. Eto, sad se desilo da sam zamalo čoveka ubio - priča Đorđe, neprestano brišući suze.


Starac je u četvrtak pozvao Srđana da mu pomogne oko pečenja rakije. Međutim, zet se nije pojavljivao čitavog dana.

- Očekivao sam ga po danu, nisam ni slutio da će doći tako kasno. Bila je prošla ponoć, ja sam spavao i ođednom mi se učinilo da čujem da me neko zove. Izašao sam iz kuće i video senku čoveka koji mi prilazi. Bio sam siguran da su lopovi. Pa, ko bi drugi tako kasno dolazio! Pucao sam tri puta, ali sam gledao da čoveka onesposobim, a ne da ga ubijem. Zato sam mu pucao u noge i ruke... Tek onda Srđan je rekao da je to on i povikao da zovem Hitnu pomoć. Otrčao sam kod najbližeg komšije i pozvao lekare. Oni su vrlo brzo došli i Srđana odveli u bolnicu - kaže Đorđe, i dodaje da je zet imao veliku sreću što ga nije ubio, jer je pucao iz velike blizine.

Đorđe strahuje da će ga ova nesreća pod starost oterati u zatvor.

- Pomagao sam celu familiju, a sad umesto da zemlju radim treba da idem u zatvor. Ništa nisam kriv, nisam nikoga hteo da povredim. Star sam, bila je noć, bio sam bunovan od sna. Nesreća, eto, to je - kaže potreseni starac.

Niška policija saopštila je da je Đorđeviću oduzet pištolj kojim je ranio zeta, te da je u toku utvrđivanje okolnosti pod kojima je došlo do ovog događaja.

Ranjeni zet oporavlja se u bolnici

Srđan Ristić operisan je u Zdravstvenom centru u Aleksincu zbog prostrelne rane potkolenice.

- Pacijent je primljen sa prostrelnim ranama potkolenice i ruke. Zbog preloma kosti, on je operisan i stavljen mu je spoljni fiksator. Sanirana mu je i rana na ruci i on je sada u stabilnom stanju - rekao je za Press dr Ivan Matić, dežurni hirurg u Zdravstvenom centru u Aleksincu.


#   policija   Đorđe Đorđević
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima