Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Šef obezbeđenja organizovao pljačku fabrike u kojoj radi, otac i sin krali

rssBookmark and Share

Surdulica 20.12.2014. Južna Srbija Info / Blic

Surdulička policija je pritvorila Slađana M. - Surču (1964), iz sela Prekodolce, opština Vladičin Han, Aleksandra M. (1971), iz Belog Polja kod Surdulice i Ivana K. (1960), iz sela Koznica, opština Surdulica.

Šef obezbeđenja organizovao pljačku fabrike u kojoj radi, otac i sin krali

U istoj akciji privedeni su i pritvoreni otac i sin - Ivan (1961) i Goran N. (1989), vlasnici otpada „Ekos“ iz Vranja.

Njih petorica su u četvrtak, oko 17,30 časova pokušali da iz fabrike „Zastava PES“ u naselju Belo Polje kod Surdulice, ukradu dve mašine: presu visoke preciznosti i uljanu pompa visokog pritiska, čija je tržišna cena oko 8.000 evra.

„Mozak“ ove akcije bio je čovek od velikog poverenja - Slađan M. – Surča, šef Službe obezbeđenja „Zastave PES“, Fabrike za proizvodnju delova za motorna vozila.

On je u operaciju potkradanja sopstvene fabrike uključio proverene i pouzdane ljude: Aleksandra M. portira fabrike, koji je uhvaćen posle kraćeg bekstva i magacionera Ivan K.

Njih trojica su, zajedno sa vranjancima, ocem i sinom Ivanom i Goranom N. (ovaj poslednji već je imao susrete sa policijom) odvalili zapečaćena vrata fabričke hale, pokidali električne i uljane vodove i dve mašine viljuškarem utovarili u vozilo otpada „Ekos“.

Kako je policija pratila celu operaciju, vozilo sa ukradenim mašinama je odmah po napuštanju fabrike upalo u zamku. Policija je svoj petorici kradljivaca odredila pritvor do 48 sati, posle čega će biti predati osnovnom javnom tužilaštvu u Vladičinom Hanu.

Fabriku „Zastava PES“ je decembra 2007. godine, sa 270 radnika, kupila srpsko-ruska firma „RS United Grup“ iz Beograda. Ovaj a ugovor o privatizaciji je raskinut 2011. godine, tako da fabrika sada čeka novog kupca.


#   policija   Surdulica   pljačka   Prekodolce   lopovi   Belo Polje   obezbeđenje   šef obezbeđenja
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima