Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Filmska pljačka u Nišu: Opljačkali 8 miliona iz vozila za prevoz novca

rssBookmark and Share

Gornji Matejevac 17.09.2015. Milica Milovanović

Razbojnici „audijem“ preprečili put kombiju, uz pretnju oružjem obezbeđenju odneli plen i pobegli.

Profesionalci... Ovde se odigrala pljačka
Profesionalci... Ovde se odigrala pljačka

Maskirani razbojnici presreli su u Nišu vozilo za transport novca i uz pretnju oružjem oteli osam miliona dinara!

Spektakularna pljačka dogodila se u nedelju na Matejevačkoj petlji, a razbojnici su posle munjevitog napada „audijem“ pobegli s plenom u pravcu sela Gornji Matejevac.

Pazar s pumpi
Radnici firme za obezbeđenje „Ineks plus“ iz Beograda u nedelju su prikupljali novac s benzinskih pumpi kako bi ga predali trezoru jedne banke u Nišu.

- Oni su tokom prepodneva uzeli dnevni pazar s benzinskih pumpi u Dimitrovgradu, Pirotu, Beloj Palanci, Babušnici i Nišu i krenuli ka banci. Kad se vozilo s novcem isključilo s auto-puta ka Nišu oko 12.40 časova, ispred njih se zaustavio „audi“ metalik sive boje sa zatamnjenim zadnjim staklima i preprečio im put. Sa zadnjih sedišta iskočila su dvojica maskiranih razbojnika naoružanih puškama, dok je vozač ostao u „audiju“. Jedan od njih je povikao: „Budite mirni i ništa vam se neće desiti“ i uperio pušku ka čuvarima koji su se nalazili u kolima - kažu naši sagovornici iz istrage.

Nakon toga su od vozača uzeli ključ od tovarnog dela i sefa i pokupili kese s novcem.

- Ukrali su 23 plastične kese, u kojima je bilo više od osam miliona dinara. Takođe, od čuvara koji je bio na mestu suvozača uzeli su njegov službeni pištolj marke „crvena zastava“ i okvir s mecima. Uleteli su u „audi“, u kojem ih je čekao saučesnik, i velikom brzinom se odvezli u pravcu Gornjeg Matejevca. Akcija je izvedena munjevito i trajala je nekoliko minuta - objašnjavaju naši izvori.

Imali pomagače?
Čuvari su odmah po odlasku razbojnika pozvali policiju, koja traga za njima.

- Očigledno je u pitanju dobro planirana akcija. Nije slučajno što je napad izvršen baš u nedelju jer je u pitanju prometna saobraćajnica koja je radnim danom puna vozila. Takođe, ispituje se da li su razbojnici imali pomagače jer je očigledno da su tačno znali kada će se vozilo pojaviti - kažu naši sagovornici. Niška policija je saopštila da je u toku intenzivan rad na identifikaciji i hapšenju razbojnika.

Firma za obezbeđenje - NEMAJU KOMENTAR
Novinar Kurira je pokušao da komentar ovog događaja dobije od firme koja je obezbeđivala novčanu pošiljku. Međutim, kako nam je rečeno u „Ineks plusu“, direktor je zbog poslovnih obaveza sprečen da razgovara s novinarima.

Izvor Kurir


#   policija   pljačka   Gornji Matejevac   šef obezbeđenja    
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima