Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bivši odbornik URS slomio ruku šefu

rssBookmark and Share

Niš 25.12.2013. Izvor: Telegraf

Niška policija već dva dana traga za Miljanom Stevanovićem (36), koji se sumnjiči da je pretukao šefa službe za isključenja struje PD “Jugoistok” Milana Ognjanovića. Napad se dogodio u prostorijama niške elektrodistibucije, a motiv potezanja bezbol palice je neplaćeni dug za struju zbog čega je Stevanoviću pretilo isključenje.

Predrag Stojiljković, predsednik odbora za bezbednost “Jugoistoka” naglasio je da je ovaj napad za sve zaposlene bio iznenađenje, jer su smatrali da se niko neće drznuti da ih maltretira na radnom mestu.

- Naši ljudi su navikli na neprijatnosti pa i na fizičke napade dok na terenu isključuju struju. Međutim, ovo je prvi put da nam službenik bude napadnut u kancelariji. Posebno nas je iznenadilo to što je napadač došao pripremljen za tuču, poneo je sa sobom bejzbol palicu i sve je brižljivo isplanirao. Navodno je tražio kancelariju gde se prijavljuju kvarovi na strujomerima, kako bi ušao u službeni deo preduzeća, a zatim se raspitao gde je kancelarija šefa za isključenja. Kada ga je Ognjanović primio, napadač ga je pitao da li je on zadužen za isključenja, što mu je potvrdjeno. Zatim je našem službeniku dao račun, navodno zbog reklamacije da bi mu odvratio pažnju, a onda ga napao. Najpre mu je zadao udarac u lice, pa izvadio bejzbol palicu, i pokušao da Ognjanovića udari po glavi. Prilikom namere da se odbrani, naš službenik je zadobio udarac po ruci koji je doveo do preloma – objasnio je Stojiljković.

Generalni direktor ED Niš Igor Novaković saopštio je da će zahtevati da se počinilac napada adekvatno kazni.

- Niko ne sme biti pošteđen odgovornosti za ovakve stvari. Ta osoba koja je napala našeg službenika je lokalni političar, i bivši odbornik u jednoj opštini. Ovo je dokaz da su najteži za plaćanje baš oni koji imaju najviše novca. Nemamo problema sa penzionerima i socijalom, oni prvi plaćaju račune. Medjutim, najbogatije i najmoćnije Nišlije su najdrskije, prete, angažuju advokate i pritiskaju nas na različite načine kako ne bi platili ono što duguju. Niko neće biti povlašćen, ni političari, ni investitori ni političke stranke. Naš čovek nije ni na koji način isprovocirao napad. Mogao je lako da se odbrani, jer je iskusni karatista, ali nije želeo da bude optužen za tuču – objasnio je Novaković.

U niškoj Policijskoj upravi nam je saopšteno da se Stevanović potražuje zbog nanošenja teške telesne povrede ali da se još ne zna gde se nalazi. Povređeni Ognjanović nije želeo da govori za medije.

Branislav Jovanović, lider niškog URS -a saopštio je da je Stevanovića isterao iz stranke.

- Tačno je da je on godinu dana, tokom mandata prethodnih opštinskih vlasti bio odbornik u “Medijani”, ali smo ga izbacili iz stranke jer, kao investitor, nije plaćao komunalne troškove za izgradnju. Zbog toga smo ga i tužili – naglasio je Jovanović.


#   Niš   URS   EPS   Jugoistok   Miljan Stevanović   Milan Ognjanović   Igor Novaković   Branislav Jovanović   političke stranke   Predrag Stojiljković
@regionisrbije @EPSsnabdevanje @EDJugoistok @redinmind @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima