Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Cigani kamenovali kamione i kombije

rssBookmark and Share

30.04.2012. Izvor: Niške Vesti, Južna Srbija

Na uglu Šumadijske i Ulice Ivana Milutinovića, u niškom naselju Stočni trg, stotinak metara od ulaza u Mašinsku industriju Niš prema putu za Medoševac, danas pre podne nastavljeni su pokušaji pljačke kamiona i dostavnih teretnih vozila, čiji su akteri maloletni Romi.

Cigani kamenovali kamione i kombije

Ovog puta, maloletnici su "inovirali" svoje lopovske metode, pa su teretna vozila koja su se kretala Ulicom Ivana Milutinovića kamenovali. I to sa namerom da, kada vozač zaustavi vozilo zbog oštećenja, upadnu u kamion ili kombi i kradu robu koja se nalazi unutra.

Kako saznaje portal Niške vesti iz policijskih izvora, danas pre podne, nekoliko vozača je policiji prijavilo kamenovanje. Mali Romi su na službenom kamionu trgovinskog lanca "Idea", kojim je upravljao D. R. kamenjem polomili vetrobransko staklo. Zato su u naselje Stočni trg bile poslate policijske patrole. Maloletni Romi su se razbežali, a na uglu Šumadijske i Ulice Ivana Milutinovića sada dežuraju policajci.

Do sada su maloletnii kradljivci praktikovali ovu "šemu" - na pomenutoj raskrsnici teretna vozila koja iz Šumadijske ulice skreću u Ulicu Ivana Milutinovića prinuđena su da uspore. U tom trenutku jedan maloletnik iz grupe kradljivaca istrčava na kolovoz i bočno se baca na vozilo glumeći da je povređen.



#   Cigani   Niške vesti   Ana Milutinović   Ivana Milutinović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima