Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Deda silovao unuku

rssBookmark and Share

19.08.2007. M. RISTOVIĆ

Deda silovao unuku
Zbog sumnje da je izvršio krivično delo obljuba nad maloletnicom, uhapšen je Č. V. (57) iz okoline Aleksinca. On se tereti da je, u više navrata, tokom poslednje dve godine, u porodičnoj kući gde je živeo sa suprugom, sinom i snahom, silovao svoju četrnaestogodišnju unuku.

Kako saznajemo, roditelji su ovaj slučaj prijavili policiji pre nedelju dana. Napastvovana devojčica se nedavno poverila drugarici iz škole da je deda obljubljivao i klupko je počelo da se odmotava. Devojčica je i roditeljima priznala šta se dešavalo u njihovoj kući. Kada je saznao da je njegova unuka ispričala kako je obljubljivao, Č. V. se u petak naoružao pištoljem i dao u beg. Međutim, pošto mu je policija ubrzo ušla u trag, dobrovoljno se predao, pa je uhapšen i sproveden istražnim organima.

- Doneto je rešenje o sprovođenju istrage i određen mu je pritvor do 30 dana – potvrdio je Vladica Simonović, dežurni istražni sudija Opštinskog suda u Aleksincu.

Policija se o ovom slučaju nije zvanično oglašavala, a prema našim saznanjima, posle lišavanja slobode, Č. V. nije pobijao optužbe roditelja obljubljene devojčice. Navodno je naveo da je "sve počelo pre dve godine u porodičnom domu, kada je iskoristio odsustvo ostalih članova porodice". Osumnjičeni deda je izjavio i da, navodno, nije bilo prinude, ali i priznao da je unuki često pokazivao svoj pištolj.


Č. V. (58) iz aleksinačkog sela Tešica dve godine seksualno je zlostavljao svoju trinaestogodišnju unuku! Bludni deda, koji je uhapšen pre nekoliko dana, priznao je da je imao seksualne odnose sa devojčicom!

On je rekao policiji i istražnom sudiji da se kaje, ali da ga je unuka izuzetno privlačila jer je bila fizički razvijenija u odnosu na svoje vršnjakinje!

Vladica Simonović, istražni sudija Opštinskog suda u Aleksincu, nakon saslušanja odredio je Č. V. pritvor u trajanju do 30 dana. On će odgovarati za krivična dela nedozvoljenih polnih radnji i obljube deteta.

Iako je je seksualna veza dede i ćerke njegovog sina trajala skoro dve godine, policiji je prijava stigla tek pre nekoliko dana. Devojčica, kojoj je dojadilo dedino iživljavanje, poverila se svojim drugaricama i momku, a oni su o svemu obavestili rođake, koji su Č. V. prijavili policiji.

Istražni sudija Vladica Simonović kaže za Press da je reč o jednom od najtežih i najosetljivijih slučajeva u njegovoj karijeri i da je bio zgranut saznanjima do kojih je došao u istrazi!

- Osumnjičeni nije pokazivao znake duševne bolesti, ali ću ipak naložiti njegovo psihijatrijsko veštačenje. Psihijatri će veštačiti i duševno stanje žrtve, koja se u bolnici oporavlja od preživljene traume - kaže Simonović.
Meštani Tešice sa nevericom su primili vest da je njihov komšija zlostavljao unuku, jer je Č. V. važio za uglednog domaćina.

- Do penzije je radio u Nišu kao mesar. Izuzetno je vredan čovek koji je mnogo pažnje poklanjao domaćinstvu, jer mu je sin radio u Beogradu. Znali smo ga kao strogu osobu koja je zahtevala da u porodici uvek bude sve kako treba - kaže meštanin Tešice.

Međutim, kako se pokazalo tokom istrage, Č. V. je dobro skrivao svoju nastranost! Koristio je svaku priliku kada bi ostao nasamo sa unukom da bi sa njom imao intimne odnose! Najčešće se to dešavalo kada bi njegova supruga i snaja bile odsutne zbog poljskih radova, a s obzirom na to da mu je sin radio u Beogradu, ništa mu nije stajalo na putu da realizuje svoje bolesne prohteve.

Kada je saznao da je prijavljen policiji, Č. V. je pobegao iz Tešice, ali se ubrzo predao. Nezvanično, spekuliše se da je strahovao od reakcije porodice, zbog čega je procenio da je bezbedniji u zatvoru. Na saslušanju pred istražnim sudijom izjavio je da je pogrešio i da treba da ostane u zatvoru.

Ukoliko bude osuđen, Č. V. bi iza rešetaka mogao da provede deset godina, što je maksimalna kazna za krivično delo obljube deteta. Zbog bludnih radnji mogao bi da odgovara novčano ili da bude kažnjen zatvorom do tri godine. (R. S.)


BLUDNOM DEDI 15 GODINA

Sud u Nišu osudio Č. V. (58) iz Tešica, koji je dve godine seksualno zlostavljao dvanaestogodišnju unuku

Č. V. (58) iz aleksinačkog sela Tešica osuđen je na 15 godina zatvora jer je dve godine seksualno zlostavljao svoju dvanaestogodišnju unuku! Okružni sud u Nišu bludnom dedi izrekao je kaznu zatvora u trajanju od 14,5 godina zbog obljube nemoćnog lica i još godinu dana zbog rodoskrnavljenja, što je spojeno u jedinstvenu kaznu zatvora od petnaest godina.

Kako je Press već pisao, Č. V. je uhapšen početkom avgusta zbog sumnje da je seksualno zlostavljao svoju unuku.

- Kako je utvrđeno tokom istrage, deda je tada dvanaestogodišnju devojčicu prvi put napastvovao 19. avgusta 2005. godine u porodičnoj vikendici u selu Moklište kod Bele Palanke. On je koristio svaku priliku da sa devojčicom ima seksualni odnos! Napastvovanje unuke olakšavalo mu je često odsustvo ukućana, jer joj je otac radio u Beogradu, a njena majka, kao i supruga Č. V., bile su zauzete poljskim radovima - kaže za Press izvor blizak istrazi.

Deda monstrum je otkriven kada se devojčica, kojoj je dojadilo dedino iživljavanje, poverila jednom rođaku.

- On je Č. V. prijavio policiji, ali je deda uspeo da pobegne iz sela. Posle nekoliko dana skrivanja predao se policiji. Bekstvo je pravdao strahom od reakcije porodice, prvenstveno svoga sina - priča naš sagovornik.

Na saslušanju pred istražnim sudijom Opštinskog suda u Aleksincu Č. V. je u potpunosti priznao delo, naglasio da se kaje i zatražio da ostane u zatvoru. Posle hapšenja izjavio je da nije mogao da se odupre svojim prohtevima jer ga je, kako je kazao, unuka izuzetno seksualno privlačila, s obzirom na to da je bila veoma fizički razvijena za svoje godine!

Meštani sela Tešica sa nevericom su primili vest da je Č. V. bludničio sa unukom, jer je deda brižljivo skrivao svoju nastranost. Njegovi poznanici kažu da je on važio za vrednog čoveka i izuzetnog domaćina, koji je bio strog prema porodici. Suđenje je zbog zaštite interesa maloletnice bilo zatvoreno za javnost. Okrivljenom je produžen pritvor.

Veštaci utvrdili da deda nije lud!

Tokom sudskog postupka sprovedeno je psihijatrijsko veštačenje duševnog stanja optuženog Č. V., koje je pokazalo da je on dobro znao šta radi.

- Psihijatrijsko veštačenje nije pokazalo prisustvo duševnog oboljenja ili psihičkog poremećaja kod optuženog koje bi uticalo na njegovu uračunljivost. On je bio veoma dobro svestan svojih radnji i njihovih posledica, tako da je i ova činjenica uzeta u obzir prilikom odmeravanja kazne - rečeno je Pressu u Okružnom sudu.

fakti

 Č. V. (58) iz aleksinačkog sela Tešica uhapšen je sredinom avgusta jer je otkriveno da je dve godine seksualno zlostavljao svoju trinaestogodišnju unuku

 Bludni deda je posle hapšenja priznao da je imao seksualne odnose sa devojčicom

 Č. V. je napastvovao unuku najčešće kada bi njegova supruga i snaja bile odsutne zbog poljskih radova, a sin mu je radio u Beogradu

 Slučaj je otkriven kada se devojčica, kojoj je dojadilo dedino iživljavanje, poverila rođaku

 Kada je saznao da je prijavljen policiji, Č. V. je pobegao iz Tešice, ali se ubrzo predao


D. KOCIĆ, PRESS


#   policija   hapšenje   istražni sudija   krivično delo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima