Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pritvor za ubistvo vlasnika klanice

rssBookmark and Share

24.10.2012. Izvor: Agencija Tanjug

Istražni sudija Višeg suda u Nišu odredio je jednomesečni pritvor osumnjičenima za ubistvo vlasnika lanca mesara "Dakom" Slobodana Marinkovića (62), rekla je danas portparol tog suda Tamara Savić Cvetanović.

Pritvor za ubistvo vlasnika klanice

Ona je navela da se I.D.(37) i M.D.(28) iz Niša sumnjiče za ubistvo iz bezobzirne osvete i da je pritvor određen zbog mogućeg uticaja na nesaslušane svedoke i zbog posebno teških okolnosti izvršenja krivičnog dela.

Savić Cvetanović je rekla da su osumnjičeni izneli odbranu tokom saslušanja, ali da se u ovoj fazi postupka o detaljima ne može govoriti.

Tokom sledeće nedelje stići će, kako je napomenula, DNK nalaz, a istražni sudija će nastaviti, radeći na tom slučaju, sa saslušavanjem svedoka.

U policiji je saopšteno da je tokom rada na otkrivanju počinalaca pronađeno putničko vozilo koje je korišćeno prilikom ubistva u Marmoru 1. oktobra. Vozilo je uvezeno iz Nemačke, ali su na njemu bile ukardene niške registarske tablice, vozilo nije bilo registrovano u Srbiji i nije ga bilo u policijskoj evidenciji, saospteno je u policiji na konferenciji za novinare.

"Raspolažemo dokazima koji ukazuju na osumnjičene i na tom slučaju nastavljmo da radimo", rečeno je u policiji, uz napomenu da oružje kojim je izvršeno krivično delo nije pronađeno i da se osumnjičeni nisu skrivali, niti su pružali otpor prilikom privođenja. Osumnjičeni su privedeni pre dva dana, a istovremeno policija je privela još nekoliko osoba koje su imale veze sa putničkim automobilom i posle obavljenog informativnog razgovora ta lica su puštena kući, naveli su policiji.

Dvojica osumnjičenih i njihov pokojni otac, vlasnik jedne niške kafane, bili su u poslovnim odnosima sa ubijenim Marinkovićem, potvrdili su u policiji, ali nisu želeli da se u ovoj fazi postupka izjašnjavaju o eventualnom motivu ubistva.

Marinković je ubijen 1. oktobra ove godine u 7.20 časova u selu Marmor u svom automobilu kada je krenuo na posao.


#   policija   ubistvo   krivično delo   registarske tablice
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima