Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Притвор за убиство власника кланице

rssBookmark and Share

24.10.2012. Izvor: Agencija Tanjug

Истражни судија Вишег суда у Нишу одредио је једномесечни притвор осумњиченима за убиство власника ланца месара "Даком" Слободана Маринковића (62), рекла је данас портпарол тог суда Тамара Савић Цветановић.

Притвор за убиство власника кланице

Она је навела да се И.Д.(37) и М.Д.(28) из Ниша сумњиче за убиство из безобзирне освете и да је притвор одређен због могућег утицаја на несаслушане сведоке и због посебно тешких околности извршења кривичног дела.

Савић Цветановић је рекла да су осумњичени изнели одбрану током саслушања, али да се у овој фази поступка о детаљима не може говорити.

Током следеће недеље стићи ће, како је напоменула, ДНК налаз, а истражни судија ће наставити, радећи на том случају, са саслушавањем сведока.

У полицији је саопштено да је током рада на откривању починалаца пронађено путничко возило које је коришћено приликом убиства у Мармору 1. октобра. Возило је увезено из Немачке, али су на њему биле укардене нишке регистарске таблице, возило није било регистровано у Србији и није га било у полицијској евиденцији, саосптено је у полицији на конференцији за новинаре.

"Располажемо доказима који указују на осумњичене и на том случају настављмо да радимо", речено је у полицији, уз напомену да оружје којим је извршено кривично дело није пронађено и да се осумњичени нису скривали, нити су пружали отпор приликом привођења. Осумњичени су приведени пре два дана, а истовремено полиција је привела још неколико особа које су имале везе са путничким аутомобилом и после обављеног информативног разговора та лица су пуштена кући, навели су полицији.

Двојица осумњичених и њихов покојни отац, власник једне нишке кафане, били су у пословним односима са убијеним Маринковићем, потврдили су у полицији, али нису желели да се у овој фази поступка изјашњавају о евентуалном мотиву убиства.

Маринковић је убијен 1. октобра ове године у 7.20 часова у селу Мармор у свом аутомобилу када је кренуо на посао.


#   полиција   убиство   кривично дело   регистарске таблице
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима