Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Drama na Jarinju: Kfor dobio pojačanje

rssBookmark and Share

28.09.2011. Autor : Rtv , Agencije |

Kfor je proširio svoju bazu iznad administrativnog prelaza Jarinje, a popodne je sa četiri helikoptera stiglo i pojačanje u ljudstvu.

Drama na Jarinju: Kfor dobio pojačanje

Kfor je buldožerima proširio svoju bazu, izravnao teren i napravio nasipe, a sve to je zaokruženo bodljikavom žicom.

Pojačanje koje je pristiglo u četiri helikoptera raspoređeno je po ivicama baze, na nasipima.

Veliki broj vojnika Kfora,nalazi se u punoj borbenoj opremi, a raspoređeni su širom baze.

 

U Komandi Kfora rečeno je da su četiri pripadnika te misije povređena u današnjem incidentu kod administrativnog prelaza Jarinje, jedan teže, a trojica lakše.

U Komandi tvrde da su vojnici povređeni improvizovanom eksplozivnom napravom.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović kazao je da su ranjeni Srbi operisani i da su, prema njegovim dosadašnjim saznanjima, van životne opasnosti.

 

Sela u potpunoj blokadi

Na alternativnom putnom pravcu u mestu Jarinje pripadnici Kfora razvukli su bodljikavu žicu u dužini od nekoliko stotina metara i u potpunoj blokadi drže nekoliko zaseoka .

-Niko ne sme da se približi mestu gde je postavljena bodljikava žica, jer se plaše da će i oni biti uhapšeni rekli su meštani .

Đaci danas neće ići u škole, zaposleni koji rade u Lešku i Leposaviću koji na posao idu  ovim alternativnim putnim pravcem doživeli su maltretiranja, jedan prosvetni radnik bio je vezan i šikaniran pa je odustao od odlaska na posao.

Osim desetak meštana iz kuća pored puta, nikoga nema na ovoj deonici. Nema ni novinarskih ekipa, jer vojnici ne dozvoljavaju snimanje. Kamerman televizije Most iz Zvečana jedva je umakao i spasio kameru.


#   KFOR
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima