Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Grešnici: Tokom božićnog posta kradu ribu

rssBookmark and Share

Prokuplje 13.12.2014. S. Radović

Tokom božićnog posta potražnja za ribom je izuzetno velika. To je razlog zašto se najveći broj bespravnog ribolova evidentira u ovom periodu. Zbog toga je Ribolovačka služba DOO „Južna Morava 2“ sa sedištem u Prokuplju pojačala dežurstva na reci Toplici, kao i na Rastovničkom i Bubličkom jezeru.

Grešnici: Tokom božićnog posta kradu ribu

- Ribokradice tokom božićnog posta najčešće hvataju ribu uz pomoć mreže, čime se nanosi velika šteta ribljem fondu. Do sada smo otkrili skoro 30 metara mreže u reci Toplici u selu Donja Toponica i 400 metara na jezeru Rastovnica, izjavio je ribočuvar Ribolovačke službe „Južna Morava 2“ Dragan Čvorović i dodao da se na ovaj način ulovi i do 300 kilograma ribe. Čvorović naglašava da se ulovljena riba, a reč je uglavnom o beloj ribi, prodaje i na pijačnim tezgama.

- U toku ove godine naša Ribolovačka služba, koja pokriva područje reke Toplice od Kuršumlije do Doljevca, tok reke Jablanice i pojedinih jezera, podnela je blizu 400 prijava protiv lica koja su lovila ribu bez dozvole i sa zabranjenim sredstvima, izjavio je Čvorović i dodao da su pojačali kontrole, naročito u večernjim časovima.


#   Prokuplje   Južna Morava   Donja Toponica   krađa   Božićni post   Toplica reka   riba   Južna Morava 2 doo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima